Almedalen 2024: Wolt erbjuder fossilfria leveranser - med elcyklar från Keego
Hem TRANSPORT Almedalen 2024: Wolt erbjuder fossilfria leveranser – med elcyklar från Keego

Almedalen 2024: Wolt erbjuder fossilfria leveranser – med elcyklar från Keego

Publicerat av: Redaktionen

Wolt är på plats i Almedalen och erbjuder snabb, fossilfri leverans av mat och blommor till utställare som har svårt att komma loss.

All utkörning sker med elcyklar från Keego Mobility, eftersom stora delar av Visby håller stängt för motortrafik.

Almedalen 2024: Wolt erbjuder fossilfria leveranser - med elcyklar från KeegoUnder Almedalsveckan kan de hundratals företag, organisationer och politiska partier som är på plats anlita Wolt för snabb, fossilfri direktleverans av exempelvis restaurangmat, blommor, godis och läsk. Praktiskt när schemat är tajt och det kan vara svårt att hinna iväg till restaurangen eller butiken.

Dessutom leder det till minskad trängsel och kortare köer. Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

”Under Almedalsveckan rör sig väldigt mycket människor på en liten yta och köerna till både restauranger och matvagnar ringlar ofta långa. Vi vet också att många organisationer och företag som ställer ut i Almedalen har ett intensivt schema och att man ibland inte har tid att gå iväg och handla mat. Detsamma gäller för inköp av exempelvis blommor och andra gåvor till paneldeltagare i seminarier. Vi hoppas att Almedalens utställare ska upptäcka fördelen med att kunna få allt detta levererat på en halvtimme dit man befinner sig.”

Wolt öppnade sin verksamhet i Visby den 29 maj i år. Sedan dess har företaget knutit till sig ett stort antal restauranger och butiker vilka, med hjälp av Wolts kurirpartners, kan få sina varor levererade till öbor och turister inom en halvtimme.

Alla leveranser med elcykel

I och med att stora delar av Visby håller helt stängt för all typ av motortrafik under Almedalsveckan kommer Wolts kurirpartner att genomföra alla leveranser med elcykel. Wolt har ingått ett partnerskap med mobilitetsföretaget Keego Mobility som specialiserar sig på elcyklar för leveranser. Cyklarna är designade för att maximera lastmöjligheter och räckvidd, bland anat tack vare dubbla batterier som den senaste modellen KG4 är utrustad med.

”Jag är mycket glad över att vi har kunnat få till detta partnerskap med Keego. Cyklarna är rejäla och klarar den stora kapacitet av leveranser som vi förväntar oss under veckan, samtidigt som de är helt fossilfria och kommer kunna ta sig fram i princip överallt i Visby”, säger Johan Grönvall.

Samarbetet med Keego är ett led i en stor satsning som Wolt gör i Sverige för att reducera koldioxidutsläpp från leveranser. Tidigare i år kunde man meddela att man ingått partnerskap med GoCiklo, där man erbjuder elmopeder till kurirpartners i Stockholm.

För dessa elmopeder byts batteriet ut i så kallade “swapping-stations” istället för att laddas. Dessutom har man infört en fond där kurirpartners kan söka ekonomiskt bidrag för att ställa om till fossilfria alternativ.

Almedalsveckan tar slut på fredag, men Wolt kommer att fortsätta leverera med elcyklarna från Keego i Visby under hela sommaren.

Wolt är ett Helsingforsbaserat techföretag för hemleverans av mat och produkter som grundades 2014 och gick samman med DoorDash 2022. DoorDash är verksamt i 29 länder idag, varav 25 är med Wolts produkter och varumärke.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>