Avfallsplattformen Collecct reser 6 MSEK för att sätta fastighetsägare och byggbolag i förarsätet.
Hem CIRKULÄR EKONOMI Avfallsplattformen Collecct AB reser 6 MSEK för att sätta fastighetsägare och byggbolag i förarsätet

Avfallsplattformen Collecct AB reser 6 MSEK för att sätta fastighetsägare och byggbolag i förarsätet

Publicerat av: Redaktionen

Collecct AB, ett Sollentunabaserat SaaS-bolag som sätter cirkulär ekonomi på kartan via en oberoende plattform, har i mars 2023 avslutat en finansieringsrunda om 6 mkr.

Collecct samlar branschens aktörer – såsom avfallsproducenter, transportörer, traditionella avfallsbolag, återvinnare, återbrukare mm – för att öka tillgängligheten och därmed användningen av riktig återvinning, retursystem och andra lokala kostnadseffektiva alternativ.

Collecct har sedan starten 2021 redan skakat om branschen genom att, via sin oberoende plattform, skräddarsy retursystem för ett flertal restprodukter men hanterar även avfall på traditionellt sätt.

Finansieringen säkerställer fortsatt utveckling i plattformen samt expansion inom valda områden/marknader.

””Bygg- och avfallsbranschen och dess omställning mot cirkulär ekonomi går mycket långsamt, enbart 2 % återvinns enligt Naturvårdsverkets senaste statistik. Vi erbjuder fastighetsägare, byggbolag, rivare mm ett helt nytt och unikt sätt att upphandla och sköta sin materialresurshantering med full transparens, spårbarhet och i standardiserade format. Riktig återvinning behöver inte vara dyr, säger Daniel Pluntky, VD och grundare av Collecct AB.

””Med Collecct ser vi stora möjligheter att supportera ett team som har en efterfrågad lösning för fastighetsbolag att själva ta kontroll över sina restprodukter så att de facto återbrukas eller återvinns via en effektiv branschdistruptiv lösning. Nu kan fastighetsägaren planera, genomföra och följa upp hur avfallet och andra typer av restprodukter hanteras i ett och samma verktyg, säger Erik Gärdén, delägare och verksam i fastighetsbranschen.

Avfallsplattformen Collecct reser 6 MSEK för att sätta fastighetsägare och byggbolag i förarsätet.

Collecct team

Collecct är grundat av tre branschveteraner – som tidigt såg nyttan av att digitalisera och standardisera bygg- och avfallsmarknaden, skapa ökad insyn och spårbarhet samt höja kvalitén på data och information.

Avfallsmarknaden omsätter ca 30 miljarder per år – bara i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>