Heimstaden först ut med Smart Passage i Malmö
Hem HÄLSA Bostadsfastighetsbolag Heimstaden först ut med Smart Passage i Malmö

Bostadsfastighetsbolag Heimstaden först ut med Smart Passage i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Heimstaden är ett av två bostadsfastighetsbolag i Malmö som är först ut med att koppla upp sina fastigheter mot behörighetssystemet Smart Passage, och på så vis underlätta för ambulans och räddningstjänst att rädda liv.

Heimstaden kopplar upp 30 fastigheter mot tjänsten.  

Smart Passage är en digital inpasseringstjänst framtagen av SOS Alarm, Amido och Swedlock.

Tjänsten erbjuder tillfälliga digitala nycklar till ambulans och räddningstjänst i syfte att ge sömlös behörighet till fastigheter vid ett 112-larm.

Med en digital tagg i varje fordon får utryckande ambulanspersonal tillträde till anslutna fastigheter. Taggarna ger bara behörighet under pågående larm. Smart Passage minimerar risken för räddningspersonal att bli stående utanför en fastighet i en situation där varje sekund är potentiellt livsviktig.

– Smart Passage är en tjänst som potentiellt räddar liv och kan vi underlätta för ambulans och räddningstjänst så vill vi göra det. Detta stödjer också vår vision om att förenkla och förgylla hyresgästernas liv genom omtänksamma boenden, säger Thomas Eklund, Head of IT & Digital på Heimstaden Sverige.

Heimstaden först ut med Smart Passage i Malmö– Smart passage effektiviserar arbetet för både ambulans och räddningstjänst, och allt fler kommuner, regioner och fastighetsbolag ser Smart passage som en självklar del i att digitalisera samhällets funktioner. Den tid som Smart Passage kan spara är oerhört värdefull, och kan till och med rädda liv, säger Einar Lindquist, vd, Amido.

Heimstaden har anslutit omkring 30 fastigheter i Malmö till Smart Passage och ambitionen är att fastigheter på fler orter ska kopplas upp mot tjänsten.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>