Programmet för Science Week 2023 har lanserats – fokus på globala mål, kompetensförsörjning och hållbar produktion
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Programmet för Science Week 2023 har nu lanserats – fokus på globala mål, kompetensförsörjning och hållbar produktion

Programmet för Science Week 2023 har nu lanserats – fokus på globala mål, kompetensförsörjning och hållbar produktion

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhetsforumet Science Week går av stapeln för sjätte gången 1–3 februari.

2023 års program innehåller ett 60-tal programpunkter med fokus på morgondagens hållbara samhälle.

Denna gång blir det extra mycket fokus på FN:s globala mål och hur Sverige ligger till i den hållbara omställningen.

Nytt för i år är att programpunkterna både sker på plats i Södertälje och digitalt över hela landet.

Bakom hållbarhetsforumet som arrangeras för sjätte året står Södertälje Science Park, AstraZeneca, KTH, Scania och Södertälje kommun, tillsammans med ett 30-tal medarrangörer. Årets program sker både fysiskt på Södertälje Science Park och digitalt och är uppdelat i ett 60-tal punkter, med teman om hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.

– I år har vi valt att arrangera Science Week både digitalt och på plats i Södertälje. Den digitala delen har gjort att vi kunnat nå en nationell publik. Samtidigt har vi saknat att kunna välkomna besökare till Södertälje Science Park och få till de oväntade mötena och interaktionen. 2023 får vi det bästa av båda världar, säger Eva Helén, projektledare för Science Week.

Elektrifiering, hållbar produktion och stadsutveckling

Science Week spänner som vanligt över en mängd teman med koppling till hållbarhet. 2023 kommer det handla extra mycket om elektrifiering, hållbar produktion och stadsutveckling. Vilka krav och möjligheter skapar den hållbara digitala staden? Dessutom är kompetensförsörjning ett viktigt ämne.

Programmet för Science Week 2023 har lanserats – fokus på globala mål, kompetensförsörjning och hållbar produktion

Avslutningen av förra årets Science Week

– Framtidsprognoserna är mycket goda för personer med teknisk kompetens. Samtidigt ser vi att söktrycket till tekniska utbildningar sjunker och många platser står tomma. Hur ska vi rusta vårt samhälle för att klara omställningen? Detta är ett av flera intressanta ämnen under Science Week 2023, avslutar Eva Helén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>