Canon lanserar de första koldioxidneutrala papperen för tekniska storformatsutskrifter inom AECM-branschen
Hem MILJÖ Canon lanserar nu de första koldioxidneutrala papperen för tekniska storformatsutskrifter inom AECM-branschen

Canon lanserar nu de första koldioxidneutrala papperen för tekniska storformatsutskrifter inom AECM-branschen

Publicerat av: Redaktionen

Canon lanserar Red Label Zero FSC och Recycled White Zero FSC – de första källa-till-kund (”cradle-to-customer”) koldioxidneutrala papperen för tekniska storformatsutskrifter inom AECM-branschen.

Båda produkterna är FSC-certifierade (FSC-C008945) och 100 % koldioxidneutrala.

Canon lanserar de första koldioxidneutrala papperen för tekniska storformatsutskrifter inom AECM-branschen

Båda papperen är kompatibla med Canons serier ColorWave, PlotWave och imagePROGRAF

Red Label Zero FSC och Recycled White Zero FSC är EU Ecolabel-certifierade. Det betyder att produkterna har garanterat, oberoende verifierat, låg miljöpåverkan i hela sin livscykel. Red Label Zero FSC är ett lättviktspapper och finns i 30 varianter, inklusive i ISO- (DIN) och ANSI-format. Papperets ytvikt är bara 75 g/m2 och har många olika bredder – från 210 till 1 067 mm och i rullängd 175 eller 200 m. Vid beställning av lastpall kan den levereras till kunden uppackad för att slippa förpackningar och minska avfallsmängden.

Papperet Recycled White Zero FSC har en något högre ytvikt – 80 g/m2. Det finns i många olika bredder från 297 till 914 mm i 150 metersrullar och tillverkas av 100 % återvunnet returpapper. Ett perfekt val för alla hållbarhetsmedvetna organisationer. Båda papperen är kompatibla med Canons serier ColorWave, PlotWave och imagePROGRAF och även med andra skrivarmärken på marknaden. Ett mångsidigt alternativ för alla inom AECM-branschen.

För att säkerställa att båda papperen är så hållbara som möjligt har Canon valt att enbart samarbeta med leverantörer som uppfyller högsta ansvarsstandard, som visas genom deras FSC-certifiering (Forest Stewardship Council), och som alltid strävar efter att förbättra produktionsprocesserna för att minimera koldioxidutsläppen. Canon har också jobbat för att minska antalet transportrörelser för att ytterligare sänka koldioxiden i hela leveranskedjan, från pappersbruk till slutkund/återförsäljare. De koldioxidutsläpp som finns kvar i processen uppvägs genom erkända kompensationsprogram via ClimatePartner, som jobbar över hela världen med projekt för att minska koldioxidutsläpp, till exempel vatten- och vindkraftsprojekt.

Maurice Pardoel, chef för Product Line Management & Operations på Canon Europe – Imaging Supplies: ”Vi tar hållbarhet på allvar i alla våra produktportföljer på Canon – allt för att minska vårt koldioxidavtryck och också för att hjälpa våra kunder minska sin påverkan på miljön. Därför känns det spännande att lansera de första –källa-till-kund– papperen som är koldioxidneutrala och framtagna för tekniska storformatsutskrifter på AECM-marknaden. Genom att återigen samarbeta med ClimatePartner har vi kunnat utöka vårt sortiment av koldioxidneutralt papper, stödja hållbara klimatprojekt för att uppväga utsläpp och ge våra storformatskunder ett renare alternativ som sammanfaller med deras hållbarhetsmål.”

Canon Europe har samarbetat med ClimatePartner sedan 2012 för att erbjuda heltäckande koldioxidneutrala kontorspapper: Black Label Zero, Top Colour Zero och Recycled White Zero. Under de senaste åren har Canon Black Label Zero varit Canons bästsäljande kontorspapper i Europa, något som visar på den allt större efterfrågan på hållbart kontorspapper. Red Label Zero FSC och Recycled White Zero FSC ingår i Imaging Supplies-portföljen med koldioxidneutrala papper som redan finns tillgängliga för kunderna. Detta papperssortiment stöder hållbar skogsvård, minimerar det ekologiska fotavtrycket, minskar energislöseri och -förbrukning och stöder materialåtervinning.

Red Label Zero FSC och Recycled White Zero FSC finns redan nu hos Canons nationella säljorganisationer, återförsäljare eller på Canons Webshop.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>