Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa av Financial Times i samarbete med Statista
Hem MILJÖ Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa av Financial Times i samarbete med Statista

Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa av Financial Times i samarbete med Statista

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 AB (”Tele2”) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) rankas som nummer ett bland 500 europeiska företag på listan Europe’s Climate Leaders 2023 som sammanställts av Financial Times i samarbete med Statista.

För tredje gången sammanställer Financial Times i samarbete med Statista listan ”Europe’s 500 Climate Leaders”.

Tele2 rankas som nummer ett med en totalpoäng på 86,9. Rapporten sammanställdes genom att beräkna företagens resultat när det gäller att minska sin utsläppsintensitet i scope 1, sin egen verksamhet, och scope 2, den energi de köper, för perioden 2016-21, men också genom att tilldela en poäng för att återspegla transparens om scope 3, utsläpp i leveranskedjan, plus andra indikatorer på åtaganden för att minska utsläppen.

–        Vi är väldigt glada och hedrade över att utses till årets klimatledare i Europa.  För Tele2 är klimatarbetet högprioriterat och vi har satt som mål att uppnå nettonollutsläpp i vår verksamhet och värdekedja senast 2035. Vår vision är att vara ledande inom hållbarhet i vår bransch och den här typen av utmärkelser visar att vi är på rätt väg, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef, Tele2.

Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa av Financial Times i samarbete med Statista

Erik Wottrich

I en tidigare publicerad version av listan rankades Tele2 på 18:e plats. Efter att ett misstag i datainsamlingen korrigerats placerar sig nu Tele2 i stället på första plats. Det innebär att de tre första platserna på listan innehas av telekombolag, varav två av dem är svenska.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>