Circle K laddar för påskfirande - 20 % fler laddplatser sen årsskiftet
Hem ENERGI Circle K laddar för påskfirande – 20 % fler laddplatser sen årsskiftet

Circle K laddar för påskfirande – 20 % fler laddplatser sen årsskiftet

Publicerat av: Redaktionen

Påskhelgen närmar sig och med den väntas ökade trafikströmmar runt om i landet.

Som ett påskägg till alla elbilister öppnar Circle K nu för laddning på ytterligare fyra nya platser – och kan samtidigt konstatera att man under 2024 ökat antal laddplatser under eget varumärke med 20 % jämfört med 2023.

Nu kommer ultrasnabba laddare till fyra nya stationer; Bollebygd, Karlstad, Luleå och Uppsala.

Sedan årsskiftet har Circle K öppnat 62 nya laddplatser för lätt trafik, varav 24 de senaste veckorna. Det betyder att tillgången till laddning ökat med 20 % i kedjan, som erbjuder 430 ultrasnabba laddplatser under eget varumärke över Sverige. Räknar man in partners är totalen uppe i över 600 laddplatser.

– De tre första månaderna har varit fantastiskt bra! Det händer mycket och det händer fort. Vi har haft 1000 laddplatser som en milstolpe till 2030, men vi kommer att vara där redan 2026. Vi är särskilt glada att kunna öppna fyra nya stationer precis i tid för påskhelgen. Det är vår påskpresent till alla elbilister, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K.

Den snabba takten är en del av företagets fortsatta engagemang för att stödja övergången till elbilar och göra det både enklare och mer bekvämt att resa med elbil. Genom sin långa erfarenhet, inte minst från grannlandet Norge där man varit pionjär, har man sett att det är viktigare med många laddplatser på varje ställe, än att bygga några få laddare utspritt på många ställen.

Circle K laddar för påskfirande - 20 % fler laddplatser sen årsskiftet– Vi har en strategisk plan och med den i ryggen fortsätter vi att driva utvecklingen inom såväl tung som lätt trafik. Vi gillar att ha ledartröjan när det gäller ökad tillgänglighet för laddning och vi ser att trafikströmmarna är goda till oss. Det visar med all tydlighet att vi gör rätt saker, avslutar Alterling.

Utöver de nya stationerna har följande stationer nyligen fått tillskott av fler laddplatser; Halmstad Sannarp, Gränna, Borås Hultasjögatan och Örebro Västhaga.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>