Enklare gödslingsplan med ny digital funktion
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Enklare gödslingsplan med ny digital funktion

Enklare gödslingsplan med ny digital funktion

Publicerat av: Redaktionen

Jordbruksverket har utökat beräkningsprogrammet Vera med en ny funktion som bland annat kan hjälpa lantbrukaren att uppfylla kraven för miljöersättningen Precisionsjordbruk planering.

Det går nu att hämta data direkt från sin inlämnade ansökan i SAM internet till underlag för gödslingsplaner och fältbalanser.

Programmet är kostnadsfritt och kan laddas ned från Greppa Näringens webbplats greppa.nu.

Genom att hämta information om grödor, skiften och arealer direkt från sin inlämnade SAM-ansökan kan lantbrukaren dra nytta av redan inlagda uppgifter.

– Den nya funktionen i Vera kommer att underlätta för de lantbrukare som inte har tillgång till något digitalt växtodlingsprogram för sina gödslingsplaner, säger Pernilla Kvarmo, projektledare.

Enklare gödslingsplan med ny digital funktionUnderlättar att uppfylla kraven för miljöersättningar

Kopplingen till stödsystemen gör det möjligt att på ett smidigt sätt ta fram underlag till gödslingsplanen, som är ett krav för miljöersättningen Precisionsjordbruk planering.

Det går också att lägga in uppgifter från markkarteringen och få hjälp med vad som gäller för gödsel och gödsling.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>