CooperVision utökar samarbetet med Plastic Bank.
Hem MILJÖ CooperVision utökar samarbetet med Plastic Bank.

CooperVision utökar samarbetet med Plastic Bank.

Publicerat av: Redaktionen

CooperVision och Plastic Bank har förnyat sitt partnerskap inom plastneutralitet fram till 2026 för att få ännu större inverkan på människor och planeten.

Med förlängningen har partnerskapet utökats till att omfatta ett synvårdsprogram för att tillhandahålla synundersökningar och kuponger för kostnadsfria ögonundersökningar och glasögon för kvalificerade medlemmar i Plastic Bank Collection i Indonesien, som är viktiga för CooperVisions plastneutrala partnerskap med Plastic Bank.

I samarbete med Plastic Bank finansierar CooperVision insamling och återvinning av plastavfall från havet som motsvarar vikten av plast som används i en rad av utvalda mjuka kontaktlinser, inklusive lins-, blister- och förpackningskomponenter, som säljs och distribueras i 27 länder över hela Amerika, Europa och Asien-Stillahavsområdet. Hittills har arbetet förhindrat att mer än 305 miljoner plastflaskor hamnat i haven, och med det utökade samarbetet förväntar sig CooperVision att mer än fördubbla den totala effekten av sitt plastneutralitetsinitiativ med Plastic Bank i slutet av 2026.

”De första tre åren av vårt partnerskap med Plastic Bank har haft en betydande inverkan på att inte bara hjälpa till att rena kustsamhällen genom att återvinna plastavfall, utan även på att förbättra försörjningen och den ekonomiska stabiliteten för insamlingsmedlemmar”, säger Aldo Zucaro, Senior Director of Corporate Responsibility på CooperCompanies. ”Som en global ledare inom kontaktlinser har CooperVision åtagit sig att hjälpa till att förbättra hur människor ser varje dag eftersom det förbättrar livskvaliteten. Vårt samarbete med Plastic Bank gör det nu möjligt för oss att tillhandahålla synkorrigering för kvalificerade insamlingsmedlemmar som gör stor skillnad genom att avlägsna plast från miljön och haven, vilket verkligen förkroppsligar vår passion för att stödja människor och planeten.”

I slutet av 2026 kommer hundratals insamlingsmedlemmar i Indonesien att vara berättigade till synundersökningar genom det nya synvårdsprogrammet.

CooperVision utökar samarbetet med Plastic Bank.– På Plastic Bank föreställer vi oss en avfallslös värld och vi är fast beslutna att ge samhällen och lokala entreprenörer möjlighet att utrota fattigdomen, säger David Katz, grundare av Plastic Bank. ”Samlingsmedlemmar har begränsad tillgång till grundläggande ögonvård, och för många kommer detta att vara första gången de får en synundersökning och nödvändig synkorrigering. Vi vet att synnedsättning kan påverka livskvaliteten, personligt oberoende och en rörlighetsförmåga. Att arbeta med CooperVision ger inte bara betydande sociala fördelar till våra samhällen, utan det ger även liv åt vår vision om att utrota fattigdomen.”

CooperVision arbetar kontinuerligt med att minimera miljöpåverkan och arbeta mer hållbart runt om i världen som en del av bredare insatser inom CooperCompanies för att bidra till FN:s mål för hållbar utveckling (Sustainable Development Goals, SDG). Genom initiativet för plastneutralitet har CooperVision och Plastic Bank ett gemensamt åtagande att skydda planeten, särskilt genom att främja livet under vatten och ansvarsfull konsumtion och produktion. Forskning har visat att förbättrad ögonhälsa minskar fattigdomen och förbättrar produktiviteten och främjar allmän hälsa och välbefinnande samt utbildningsresultat .

Det utökade partnerskapet sammanfaller med återlanseringen av CooperVisions hållbarhetsplattform, med fokus på att minska sitt koldioxidavtryck, ta bort avfall från sina processer och omformulera relationen med plast, inklusive att överväga sätt att göra plast bättre. I centrum för CooperVisions hållbarhetsplattform står deras åtagande att designa med avsikt och att omfamna innovation som ett sätt att ta hand om människor + planeten. CooperVisions hållbarhetsåtaganden omfattar:

  • Designa – och kontinuerligt omdesigna– för att minska vårt koldioxidavtryck;
  • Samarbeta och innovera, omfamna sin uppfinningsrikedom för att ta hand om planeten och varandra.
  • Vidta åtgärder för att bevara begränsade naturresurser och utforska olika sätt att införliva förnybara energikällor i dess tillverkningsverksamhet.
  • Genom att börja kompensera avfall från sina produkter och förpackningar som ännu inte kan återvinnas tar de steg för att förbättra vår planets välbefinnande.
  • Samarbetar med partner för att samla in sitt tillverkningsavfall, återanvända resurser och ge dem nytt liv när det är möjligt.

”Genom att helt enkelt förskriva och använda CooperVisions plastneutrala kontaktlinser hjälper ögonvårdspersonal och användare oss i vårt engagemang för hållbarhet – från vårt partnerskap med Plastic Bank, som fokuserar på att förbättra samhällen genom återvinning av avfall, att återvinna och återanvända vårt eget tillverkningsavfall, till ansvarsfulla inköp”, säger Zucaro.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>