Modernt, säkert och miljövänligt: Kumla Kommun satsar på Digital post
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Modernt, säkert och miljövänligt: Kumla Kommun satsar på Digital post

Modernt, säkert och miljövänligt: Kumla Kommun satsar på Digital post

Publicerat av: Redaktionen

Just nu genomför Kumla kommun en satsning med siktet inställt på att erbjuda alla invånare och företagare i kommunen digitala alternativ till den fysiska posten.

Det innebär att den som har en digital brevlåda kan få vissa meddelanden samt fakturor från kommunen digitalt i stället för som vanliga pappersbrev.

Ett arbete som kommer att genomföras stegvis i våra verksamheter under 2024. Först ut är våra fakturor!

Från och med 28 februari kommer våra medborgare som har en digital brevlåda att få sina fakturor från kommunen där. Den som inte är ansluten till en digital brevlåda kommer att få sin faktura som vanligt via postgång, men kan när som helst ansluta sig till tjänsten.

Modernt, säkert och miljövänligt: Kumla Kommun satsar på Digital post– Det är ett steg i rätt riktning för kommunen att kommunicera med medborgare och företagare på ett modernt, enhetligt och säkert sätt. Efterfrågan på Digital post ökar från privatpersoner och företag vilket är naturligt, då det har många fördelar. Dels att man som medborgare kommer kunna ta emot sin post var man än befinner sig, sen gör vi ju också en insats för miljön. Digital post är också säkrare då man som mottagare måste verifiera sig med e-legitimation. Det finns finns också möjlighet att anmäla sig till e-faktura, säger Peter Runesson som är projektledare för arbetet med Digital post.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>