Dagab bygger framtidens logistikstruktur och byter till SRS cirkulära pallar
Hem MILJÖ Dagab bygger nu framtidens logistikstruktur och byter till SRS cirkulära pallar

Dagab bygger nu framtidens logistikstruktur och byter till SRS cirkulära pallar

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot SRS klimatsmarta returpallar för varutransporter av frukt och grönt ut till Axfoods butiker i hela Sverige.

På årsbasis handlar det om cirka 1,4 miljoner pallar och Dagab blir därmed SRS hittills största användare av Helpall grå.

–På Dagab bygger vi just nu framtidens starkaste logistikstruktur där automation och hållbarhet står i centrum. I samband med detta går vi över till att distribuera all frukt och grönt på SRS helpall som passar betydligt bättre än träpall för automatiserade flöden, säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef frukt och grönt på Dagab.

I december invigde Dagab sitt nya rikslager för frukt, grönt och blommor i Landskrona. Med det nya lagret skapas förutsättningar för ökad effektivitet och större framtida volymer. Varje dag levererar Dagab ut cirka 3800 pallar med frukt och grönt till butiker i hela landet. Genom att byta träpallar till SRS returpallar minskar Dagab sina utsläpp med över 100 ton CO2e per år.

Dagab bygger framtidens logistikstruktur och byter till SRS cirkulära pallar–Dagab blir nu den hittills största användaren av våra klimatsmarta pallar och vi är stolta över att tillsammans hjälpa till att reducera livsmedelsbranschens miljöpåverkan. Vi är också glada att kunna erbjuda allt fler medarbetare längs med Dagabs varuflöden en betydligt mer hälsosam arbetsmiljö, säger Sigrid Helgason, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>