De första två energilagren i Marviken Smart Energy Cluster har precis blivit anslutna till elnätet
Hem ENERGI De första två energilagren i Marviken Smart Energy Cluster har precis blivit anslutna till elnätet

De första två energilagren i Marviken Smart Energy Cluster har precis blivit anslutna till elnätet

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska elnätet möter stora utmaningar i att säkerställa frekvens och balans i samband med pågående elektrifiering och en större andel väder- beroende kraftproduktion.

Energilager är en allt viktigare resurs i att säker- ställa en pålitlig energiförsörjning och energiklustret i Marviken tar därmed ett viktigt steg i sin ambition att förbättra energisystemet.

”Anslutningen av två energilager i Marviken är ett viktigt steg i etableringen av det smarta energiklus- tret”, säger Niclas Adler, VD för iPower Group och initiativtagare till Marviken Smart Energy Cluster.

Detta utgör första steget i vår strävan att skapa ett mer hållbart och robust energisystem. Infrastruk- turen i Marviken skapar goda förutsättningar för att fortsatt bygga ut kapaciteten och planeringen pågår redan för nästa expansion med fler energilager tillsammans med branschens ledande aktörer”.

Marviken Smart Energy Cluster fokuserar på att minska energiförluster genom att samlokalisera fossilfria och energiintensiva verksamheter som passar ihop och kan dra nytta av varandra för att både få avsättning för restprodukter och termisk energi i närmiljön men också för att minska kostna- der för råmaterial och transporter. ”Stora energilager i klustret ökar effektiviteten och flexibiliteten för samtliga aktörer som planerar att etablera sig i Marviken och stödjer vår mål att minska industriella energiförluster”, tillägger Niclas Adler.

De första två energilagren i Marviken Smart Energy Cluster har precis blivit anslutna till elnätetDe två nya energilagren i Marviken är exempel på hur innovativa lösningar kan stödja och accelerera övergången till en renare energiframtid. Målet för iPower Group är att inspirera omställningen genom att ligga i framkant när det gäller att utveckla och implementera resilienta och effektiva teknologier och lösningar.

”Vi är stolta över att ta detta viktiga steg mot en mer hållbar framtid”, avslutar Niclas Adler.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>