Nordic Paper väljer digital lösning från AFRY
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nordic Paper väljer digital lösning från AFRY

Nordic Paper väljer digital lösning från AFRY

Publicerat av: Redaktionen

Den världsledande papper- och massatillverkaren Nordic Paper har valt systemplattformen AFRY PaperLine när befintligt produktionsstödsystem ska ersättas med ny MES-lösning.

Den skandinaviska papper- och massatillverkaren Nordic Paper har anläggningar i både Sverige, Norge och Kanada.

Företaget tillverkar kraftpapper och greaseproofpapper som bland annat används till livsmedelförpackningar.

Nordic Paper har valt systemplattformen AFRY PaperLine för att effektivisera sina skandinaviska tillverkningsprocesser. Avtalet omfattar anpassningar mot verksamhetens specifika behov på fyra pappersbruk i Sverige och Norge, inklusive migrering och uppstart.

AFRYs uppdrag omfattar mjukvara som konfigurerats för att uppfylla verksamhetens krav, installation, projektledning och driftsättning för alla Nordic Papers produktionsenheter. Det nya MES-systemet (Manufacturing Execution System) kommer att bidra till en mer automatiserad process internt och resultera i ett mer flexibelt och effektivt arbetsflöde mellan fabrikerna. Som tillägg till systemfunktioner får Nordic Paper även tillgång till AFRYs Support Center i Karlstad.

─ När vi sökte samarbetspartner hade vi en rad kriterier. Bland annat var det viktigt för oss att hitta en lokal och global samarbetspartner med närhet till vår verksamhet, särskilt i Skandinavien. Dessutom var det viktigt att hitta rätt gällande önskemål om att arbeta i ett flexibelt partnerskap med fokus på innovation. Valet hamnade därför på AFRY som vi ser som en långsiktig partner till oss i den digitaliseringsresa Nordic Paper har påbörjat, säger Patric Johansson, IT-chef på Nordic Paper.

Nordic Paper väljer digital lösning från AFRY─ Vi är mycket glada över förtroendet och samarbetet med Nordic Paper. Vi ser fram emot att få bidra med vår branschkompetens, samt en modern och säker digital lösning som ger högre automationsgrad, effektivisering och produktionssäkerhet, säger David Andersson, segmentschef inom digitalisering på AFRY.

Arbetet inleddes i mars 2023 och planeras att avslutas under 2025.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>