Milence tar steget in på den svenska marknaden
Hem TRANSPORT Milence tar steget in på den svenska marknaden

Milence tar steget in på den svenska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Milence, ett företag som samägs av Daimler Truck, TRATON GROUP och Volvo Group, etablerar sin första laddstation i Norden, belägen i Varberg.

Investeringen är en del i det första storskaliga publika nätverk av laddstationer för eldrivna tunga lastbilar och bussar i Europa. 

Laddstationen i Varberg, precis som alla Milence laddstationer, kommer att vara öppen för batteridrivna lastbilar och bussar från samtliga tillverkare.

Stationen ligger vid en populär rastplats nära avfart 55 längs E6, mellan Göteborg och Malmö. Det kommer att finnas en lounge, dusch och toaletter, samt närhet till restauranger. Allt för att skapa en anpassad miljö där yrkeschaufförer kan ta paus och koppla av.

Anja van Niersen, vd för Milence, kommenterar etableringen i Sverige;

– Vi har nyligen presenterat våra expansionsplaner i Europa, och jag är stolt över att nu kunna offentliggöra vår första laddstation i Norden. Varberg är en strategisk logistikknutpunkt, belägen mellan Göteborg och Malmö. Vi siktar på att bidra till miljövänlig transport genom att etablera kraftfulla laddningsstationer över hela Europa, och denna etablering är en viktig del av vår strategi. Vi avser att expandera till fler platser under året och de kommande åren. Många av dessa platser har redan säkrats genom avtal och är under utveckling.

Etableringen sker i två faser 

Inledningsvis är anläggningen utrustad med fyra högpresterande CCS-laddare (Combined Charging System), där varje laddare kan leverera upp till 400 kW.

Milence tar steget in på den svenska marknadenFas två kommer att omfattas av ytterligare laddstationer. Förutom CCS-laddare planerar Milence att så snart tekniken blir tillgänglig att utöka laddmöjligheterna och installera sex stycken Mega Combined Charging Systems (MCS)-laddare.

Milence etablerar laddnätverk för miljövänliga tunga transporter. Laddstationer placeras längs strategiska transportvägar och vid knutpunkter för logistik i Europa. I slutet av 2023 invigde Milence sin första laddplats i Venlo, Nederländerna och därefter tillkännagavs Antwerpens-Brügges hamn, den näst största hamnen i Europa med en kapacitet på trettio laddpunkter för tunga fordon.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>