Det cirkulära IT-företaget Inrego utsedd till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen
Hem CIRKULÄR EKONOMI Det cirkulära IT-företaget Inrego utsedd till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen

Det cirkulära IT-företaget Inrego utsedd till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen

Publicerat av: Redaktionen

Under World Circular Economy Forum 2024, som just nu pågår i Bryssel, har det svenskgrundade cirkulära IT-företaget Inrego blivit utsett till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen.

Företagsledare, beslutsfattare och experter från hela världen samlas just nu i Bryssel för att diskutera cirkulära lösningar för en hållbar framtid under det årliga World Circular Economy Forum (WCEF).

Det cirkulära IT-företaget Inrego utsedd till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturenSom en del av programmet lanserar det finska innovationsprogrammet Sita en lista på de mest intressanta företagen inom cirkulär ekonomi som hanterar förlusten av biologisk mångfald. Det svenskgrundade cirkulära IT-företaget Inrego är en av 30 utvalda.

”Det är en stor ära att få en sådan fin utnämning av Sitra tillsammans med andra pionjärer inom cirkulär ekonomi. Nu gäller det att skala upp och ersätta de traditionella lösningarna för att på riktigt kunna ställa om till en hållbar utveckling för såväl människa som miljö” säger Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson.

Listan från Sitra ämnar identifiera och lyfta fram europeiska cirkulära lösningar som kan inspirera och visa att det är möjligt att kombinera affärsmål med cirkularitet och minskad förlust av biologisk mångfald.

Bland de 30 utvalda finns, utöver Inrego, bland annat Corbion, ett nederländskt företag som arbetar med att sätta upp vetenskapligt baserade mål för naturen; Parmaco Group, ett finskt företag som hyr ut modulbyggnader och minskar behovet av markanvändning och byggmaterial; samt Colorifix, ett brittiskt företag som minskar föroreningar i textilfärgning genom DNA-sekvensering och syntetisk biologi.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>