EcoOnline lanserar heltäckande mjukvara för miljö- och hållbarhetsrapportering
Hem MILJÖ EcoOnline lanserar heltäckande mjukvara för miljö- och hållbarhetsrapportering

EcoOnline lanserar heltäckande mjukvara för miljö- och hållbarhetsrapportering

Publicerat av: Redaktionen

Det globala mjukvaruföretaget EcoOnline lanserar idag en ny mjukvara för miljö- och hållbarhetsrapportering.

Programvaran gör det möjligt för organisationer att enkelt beräkna sina utsläpp av växthusgaser, förstå sin klimatpåverkan och följa kommande ESG- och hållbarhetslagstiftning.

– Vi befinner oss i en unik position inom SaaS-området där vi kan revolutionera hur vi hjälper företag att spåra sina icke-finansiella data, säger Axel Elvik, SVP Product på EcoOnline, och fortsätter:

– Lanseringen av den nya integrerade lösningen för hållbarhetsrapportering, och framför allt kombinationen av EcoOnline och Ecometrica, har resulterat i en omfattande och sammankopplad lösning, som kommer tillsammans med våra förstklassiga EHS- och kemikalielösningar göra det möjligt för våra kunder att få en mer integrerad och heltäckande bild av all sin rapportering.

Ny lagstiftning ställer högre krav

I år väntas lagstiftningen skärpas ytterligare genom bland annat lanseringen av den heltäckande EU-CSRD. Dessutom lanseras ett antal standarder för att stödja lagstiftningen, inklusive ISSB:s S1 och S2 och European Sustainability Reporting Standards (ESRS), som ligger till grund för EU-CSRD.

Mängden lagar och regler gör hållbarhetsrapportering till en utmaning för många företag – men med EcoOnlines mjukvara blir det betydligt enklare. Mjukvaran har utvecklats av experter som tog fram de ursprungliga standarderna och som därigenom vet exakt hur företagen behöver rapportera för att uppfylla kraven. Dessutom har EcoOnline utvecklat det digitala verktyget Sustainability Navigator som fungerar som en guide genom det komplexa landskapet av lagar och regler.

En heltäckande mjukvara

EcoOnline lanserar heltäckande mjukvara för miljö- och hållbarhetsrapporteringEcoOnlines mjukvara för hållbarhetsrapportering drivs av ett sofistikerat dataverktyg och ger robusta, transparenta och revisionsfärdiga beräkningar av växthusgasutsläpp. Genom att automatiskt välja lämpliga utsläppsfaktorer från en databas med över 130 000 alternativ utförs beräkningar och omvandlingar direkt, vilket både minskar antalet fel och sparar tid. Dessutom erbjuds kunderna vägledning genom installation, datainsamling, granskning och rapportering av utbildande hållbarhetsanalytiker för att ytterligare minska risken för fel.

Så här säger en av EcoOnlines kunder om lösningen:

”Transparens är nyckeln till att bygga förtroende och driva förändring. Det är vårt ansvar att säkerställa transparens och den här lösningen gör det möjligt för oss att kommunicera det tydligt. Att veta att systemet är verifierat av tredje part gör skillnad, det ger oss och våra intressenter förtroende för datan.” Greg Ritt, Group Head of Sustainability på Stagecoach

Enligt det oberoende undersöknings- och analysföretaget Verdantix kommer ESG och hållbarhet att vara det snabbast växande segmentet 2024. Utvecklingen drivs främst av ny lagstiftning som ställer högre krav på att företag redovisar korrekta, granskningsbara och transparenta utsläppsdata till intressenter, investerare och konsumenter.

”Vår övertygelse är att världen kommer att se ESG som en väsentlig risk för företag och vi är perfekt positionerade för att hjälpa dem att bekämpa den risken”, säger Tom Goodmanson, koncern-VD, EcoOnline.

Som en del i lanseringen finns nu ett on demand webinar med internationella experter:

  • Verdantix’s CEO David Metcalfe,
  • EcoOnline’s Chief Scientific Officer,
  • Dr Richard Tipper MBE,
  • Vanessa Boudreau-Sannier, VP Global Studies.

EcoOnlines nya lösning för hållbarhetsrapportering (se översikt här) är nu tillgänglig för alla företag som vill ligga steget före när det gäller efterlevnad av lagstiftning och bygga motståndskraft för framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>