FLYTTA UT STRÖMFÖRSÖRJNINGEN FRÅN ELSKÅPET
Hem ENERGI Flytta ut nu strömförsörjningen från elskåpet

Flytta ut nu strömförsörjningen från elskåpet

Publicerat av: Redaktionen

PULS FIEPOS är alternativet till en strömförsörjning från ett centralt styrskåp, en decentraliserad kontrollbox eller en kundspecifik lösning.

Med hjälp av IO-link har du dessutom möjlighet att öka systemets tillförlitlighet samtidigt som underhålls- och driftskostnader sänks.

Här får du veta hur spänningsaggregatet fungerar och skillnaden mellan de två olika serierna Basic och eFused.

Med FIEPOS presenterar PULS en helt ny och unik typ av strömförsörjning som utvecklats just för att flytta ut strömförsörjningen från elskåpet. Spänningsaggregatet kommer i två olika serier, Basic och eFused, som finns med skyddsklasserna IP54, IP65 eller IP67 och är enkla att installera och flexibla för att möta de olika unika kraven i varje applikation. Det förenklar även planering och underhåll av kompletta eller utbyggbara system. Dessutom kan elskåpet bytas ut mot en mindre version eller helt plockas bort.

Ett alternativ till elskåp

FIEPOS eFused-strömförsörjning finns med en strömbegränsad högeffektskanal (20 A) och en extra kanal med låg effekt (2–12 A).

Den kompakta strömförsörjningen kan anslutas direkt till maskinen och ersätter styrskåp på plats som innehåller 24 V, 20 A strömförsörjning och en elektronisk säkring för att skapa en elektrisk krets som uppfyller NEC klass 2 standard.

Med eFused-versionen är det inga problem att försörja laster med hög energiförbrukning och en NEC klass 2-krets samtidigt. Det gör att de kompakta IP54-, IP65- eller IP67-strömförsörjningarna kan ersätta maskiners kontrollboxar som består av en 24 V, 20 A strömförsörjning och en elektronisk säkring. Grafiken visar hur du kan spara materialkostnader, arbetstid och utrymme med hjälp av FIEPOS spänningsaggregat.

Spänningsaggregat med IO-link

Med IO-Link som finns i eFused-modellerna kan du även få ut hur mycket strömlasten drar, nätspänningens kvalitet, temperatur och om belastningen på matningen är statisk eller dynamisk.

Via IO-Link kan du också identifiera vilken av utgångarna som har utlösts och de kan också återställas fjärrstyrt.

All denna information kan analyseras i ett centralt överordnat system, vilket möjliggör korrekt förebyggande underhåll och ökar systemets tillförlitlighet samtidigt.

Systemdesign innan fiepos

Traditionell systemdesign med central IP20-strömförsörjning. Den centraliserade försörjningen kräver långa kabeldragningar. På grund av spänningsfall orsakade av långa kablar måste strömförsörjningen ibland vara överdimensionerad.

Systemdesign med Fiepos

Spänningsaggregat med IP54, IP65 eller IP67-klassning. FIEPOS-aggregaten är perfekta för att förse applikationer med strömförsörjning på ett flexibelt och effektivt sätt. Detta gör att byggnation, underhåll och tillägg av andra komponenter blir enklare. Det sparar tid och pengar.

Fördelar – spara tid, pengar och plats med Fieposfördelar

Flexibilitet

Den kompakta kapslingen med IP54, IP65 eller IP67-klassning och olika anslutningsalternativ gör att FIEPOS-nätaggregatet kan installeras flexibelt utanför elskåpet eller direkt på maskinen.

Enkel användning

Utgångsspänningen och de strömbegränsade utgångarna (eFused-serien) kan övervakas och ställas in direkt via LED-gränssnittet och tryckknapparna på enhetens framsida eller fjärrstyrt via IO-Link.

Kostnadsbesparingar

FIEPOS-aggregatet gör det möjligt att använda kortare kablar och mindre dimensioner. Detta sparar inte bara kopparkostnader utan också på installationsarbetet för kabeldragning.

Dessutom kan en allt-i-ett-enhet användas i stället för flera komponenter, vilket innebär färre artiklar och mindre tid för installationen.

Platsbesparingar

Tack vare de integrerade elektroniska säkringarna, (eFused-serien) krävs ingen ytterligare skyddsmodul. Detta sparar utrymme i systemet. Dessutom kan centraliserade kontrollskåp och decentraliserade kontrollboxar minskas och utrymmet kan användas för att utöka systemet. Färre komponenter innebär också mer ledigt utrymme.

En serie för varje applikation

BASIC

1 högeffekts DC-utgång

FIEPOS Basic-serien erbjuder en utgång med en effekt på 300 W eller 500 W, 1-fas eller 3-fas. Spänningsaggregatet kan enkelt anslutas parallellt för att öka den totala prestandan eller för att bygga ett redundant system.

EFUSED

Upp till 4 utgångar med integrerade elektroniska säkringar

Dessa enheter gör det enkelt att implementera selektiv strömfördelning, skydd och övervakning direkt på fältet. Det är ett alternativ till en strömförsörjningsenhet med extern elektronisk skyddsmodul. Utgångsspänningen och de inbyggda elektroniska säkringarna kan övervakas och ställas in direkt via LED-interface och tryckknapparna på enhetens framsida eller via IO-Link. Finns modeller även modeller med NEC Class 2 utgångar.

Kablage från harting

FLYTTA UT STRÖMFÖRSÖRJNINGEN FRÅN ELSKÅPETKablagen till PULS FIEPOS tillverkas av vår leverantör HARTING. Genom marknadens bredaste sortiment av kontaktdon har PULS valt en stark tillverkare för att förse kablagen till FIEPOS. Kablagen kommer färdigtillverkade och testade från fabrik, de går även att få i kundunika längder.

För AC-ingången används antingen Han Q4/2, Han Q5, M12 S-kodat, eller 7/8” och till DC-utgången finns Han Q4/0, Han Q2/0, M12 L-kodat eller 7/8”.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>