Framgångsrik invigning av Norrbottens Snabbaste Laddstation
Hem ENERGI Framgångsrik invigning av Norrbottens Snabbaste Laddstation

Framgångsrik invigning av Norrbottens Snabbaste Laddstation

Publicerat av: Redaktionen

Efter den framgångsrika invigningen av Norrbottens snabbaste laddstation för tunga transporter, arrangerad av Zpark Energy Systems och Skoogs Bränsle, är det med stor glädje vi delar med oss av den oöverträffade framgången som projektet har haft.

Vid evenemanget samlades företagsledare, samarbetspartners och lokalinvånare för att fira och uppleva den revolutionerande teknologin som Zpark Energy Systems i samarbete med Skoogs Bränsle erbjuder.

Teknisk Innovation och Hållbar Framtid

Laddstationen, baserad på Zpark’s Quick & Buffer-lösningar, har inte bara visat sig vara Norrbottens snabbaste, med imponerande 400 kilowatts kapacitet, utan har även tagit ledande steg mot en mer hållbar och effektiv användning av elektriska fordon. Introduktionen av batterilagring som en integrerad funktion har blivit en game-changer, och laddstationen möjliggör laddning även under perioder med hög belastning på elnätet.

Laddstationen, belägen på Spikvägen 11 i Öjebyn, öppnar upp för en ny era av hållbar snabb laddning för elektriska fordon. Besökarna fick uppleva förstahandsinformation om den senaste teknologin och innovationerna inom elfordonsladdning, samt diskutera framtida möjligheter för hållbara transportsystem i Norrbotten och utanför.

Följande punkter framhäver succén:
  1. Stor Närvaro: Invigningsceremonin drog stor uppmärksamhet med närvaro av Kommunalrådet från Piteå Patrik Lundström och Kommunalrådet från Haparanda Nina Waara samt representanter från Scania, Kia, Volvo och många fler.
  2. Tekniskt Framstående: Laddstationens tekniska kapacitet och dess förmåga att erbjuda snabb och effektiv laddning har hyllats av såväl deltagare som teknikexperter.
  3. Första Provningen: Testningen av laddstationen med ellastbilar från ledande tillverkare som Scania och Volvo blev en enorm framgång och markerade laddstationens funktionalitet och tillförlitlighet.
  4. Lokalt Stöd: Samarbetet med Skoogs Bränsle och det positiva mottagandet från lokalsamhället understryker betydelsen av lokalt engagemang för att driva hållbar teknologi framåt.

Zpark Energy Systems är stolta över att erbjuda en nyckelfärdig lösning som inte bara sätter Norrbotten på kartan för hållbar elfordonsinfrastruktur, utan också utgör en modell för andra regioner att följa. Invigningen blev framgångsrik och markerar början på en ny era för elfordonsladdning i Sverige.

Framgångsrik invigning av Norrbottens Snabbaste Laddstation

Patrik Lundström klipper bandet och inviger laddstationen.

– Vi är överväldigade av det positiva mottagandet och framgången under invigningen. Det är en bekräftelse på att Norrbotten är redo för de här teknologiska framstegen, säger Andreas Lundqvist, Head of Sales på Zpark Energy Systems AB.

– Invigningen blev en succé, och vi är stolta över att ha varit en del av detta projekt. Det är spännande att se hur den här laddstationen kommer att påverka den lokala gemenskapen framöver, säger Roland Skoog, Ägare av Skoogs Bränsle.

Framåtblick

Efter den initiala framgången ser vi fram emot att bygga vidare på denna positiva energi och fortsätta främja hållbara energilösningar i Norrbotten och bortom. Inom den närmsta tiden kommer Zpark Energy System förmedla mer spännande nyheter som kommer sätta energisystem och Norrbotten på kartan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>