O’Learys Group har glädjen att inleda ett samarbete med Generation Waste, en aktör inom hållbarhetsområdet med fokus på minskat matavfall.
Samarbetet syftar till att minska matsvinnet på koncernens egendriftade O’Learys-restauranger.
”Vi på O’Learys Group har höga ambitioner om att minska vårt klimatavtryck och ser minskat matsvinn i våra restauranger som en viktig del i arbetet. Vi ser fram emot att följa effekterna av samarbetet med Generation Waste.” säger Andreas Myhrman, VD för O’Learys Group.
Generation Waste kommer att stödja O’Learys Group genom att optimera hanteringen av matsvinn och på så sätt minska företagets miljöpåverkan. Detta inkluderar kontinuerlig mätning och uppföljning av matsvinn med Generation Waste’s digitala mätverktyg samt att främja medvetenheten om klimatpåverkan både bland personal och gäster.
”Både Generation Waste och O´Learys Group ser fram emot att använda våra respektive styrkor för att skapa en mer hållbar och medveten framtid. Samarbetet kommer inte bara att påverka O’Learys egna verksamheter utan förhoppningsvis också inspirera andra inom branschen att följa deras exempel.” säger Per Hjalmarö, VD för Generation Waste.