Goodyear stöttar transportbolag i samband med lagstiftningen om obligatorisk TPMS-användning
Hem TRANSPORT Goodyear stöttar transportbolag i samband med lagstiftningen om obligatorisk TPMS-användning

Goodyear stöttar transportbolag i samband med lagstiftningen om obligatorisk TPMS-användning

Publicerat av: Redaktionen

Ny lagstiftning för Tire Pressure Monitoring Systems (TPMS, system för övervakning av däcktryck) kommer börja gälla i Europa från 7 juli.

Den nya lagen fastställer den lägsta driftstandarden för TPMS-enheter, inklusive vilka data som visas för förare i realtid.

Från 7 juli måste nytillverkade kommersiella fordon ha utrustats med en fungerande TPMS på samtliga däck, inklusive släpvagnar, när de registreras.

Det viktigaste inslaget i den nya lagstiftningen är att identifiera däcktryck som avviker mer än 20 % och visa det inuti fordonet. Detta varnar förare och åkeriledare om potentiella problem med däcken innan de blir farliga att köra med eller riskerar skador. Den nya lagstiftningen kommer allt närmare, och Goodyear stöttar övergången och anser att det är ett positivt steg mot att göra alla kommersiella fordon säkrare och mer effektiva. Goodyear har erbjudit TPMS-lösningar till sina kunder i över ett årtionde och de har varit en viktig aktör i branschen som tillhandahåller mobilitetslösningar för åkerier. Vissa transportbolag i Europa lyckades minska antalet däckrelaterade haverier med upp till 90 % när de använde Goodyears TPMS-lösning.

Goodyear stöttar transportbolag i samband med lagstiftningen om obligatorisk TPMS-användning”Med vår långvariga expertis inom fältet är vi redo att betjäna företag som måste uppfylla den kommande lagstiftningen. Vår TPMS är utformad för att stötta säkerhet, förbättra bränsleeffektivitet och förlänga däckens livslängd genom att förse förare med realtidsövervakning av däcktryck och temperatur i de användarvänliga och smarta mobilapparna”, förklarar Yves Sinner, Head of Product Management, Fleet Mobility Solutions, Goodyear.

”Goodyear har en väl förankrad historia inom uppkopplad däckteknik och vi är väl positionerade för att erbjuda kunder ett komplett servicepaket med sensorinstallation, underhåll och datatjänster. Det innebär att åkerier kan få den senaste Goodyear-lösningen och professionella tjänster efter installation via vårt TruckForce-nätverk.”

Goodyears TPMS-lösning går redan bortom kraven i den nya lagstiftningen. Den använder avancerade algoritmer för att förutspå problem innan de uppstår, vilket förbättrar bränsleeffektiviteten, höjer säkerheten och förlänger däckens livslängd via moderna metoder för datainsamling. Lagstiftningen kräver att TPMS varnar förare om däcktrycket, men Goodyear TPMS går steget längre och varnar åkeriets ledare som då kan hjälpa förare att vidta rätt åtgärder. Goodyear har samarbetat med befintliga partners för att säkerställa en sömlös integration och överensstämmelse med de kommande föreskrifterna. Goodyear förstår vikten av proaktiva åtgärder när det kommer till att stärka vägsäkerheten och åkeriernas effektivitet, och de strävar efter att spela en viktig roll i initiativet.

”Vår TPMS-lösning har utformats för att leverera pålitlig prestanda och sinnesfrid samtidigt som den uppfyller kraven i de nya regelverken. Det är en viktig del av Goodyears Total Mobility-erbjudande som omfattar prestanda för Goodyears premiumdäck, effektivitet för Goodyears innovativa däckhanteringslösningar samt expertis från Goodyears Mobility Network”, säger Piotr Czyżyk, Managing Director Fleet Mobility EMEA på Goodyear.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>