Greenely genomgår en förkvalificeringsprocess för att bidra till att balansera Sveriges elnät
Hem ENERGI Greenely genomgår en förkvalificeringsprocess för att bidra till att balansera Sveriges elnät via Svenska kraftnät

Greenely genomgår en förkvalificeringsprocess för att bidra till att balansera Sveriges elnät via Svenska kraftnät

Publicerat av: Redaktionen

Greenely, en ledande aktör inom smarta ellösningar, genomgår en förkvalificeringsprocess för att bidra till att balansera Sveriges elnät via Svenska kraftnät.

Myndigheten kommer att utvärdera företagets förmåga att kunna hjälpa Sveriges kraftsystem via ett virtuellt kraftverk, ett nätverk av laddboxar som arbetar tillsammans för att hjälpa med frekvensstabiliteten i elnätet vid eventuella större frekvensavvikelser.

Det virtuella kraftverket som Greenely lanserar är en banbrytande teknologi som fungerar som en reservkraft, likt en försäkring, och är alltid redo att ingripa och säkerställa en stabil elförsörjning. Genom att samla resurser från ett stort antal laddboxar kan det virtuella kraftverket effektivt balansera frekvensen på elnätet i realtid. Detta bidrar till en hållbar och effektiv användning av elnätet samtidigt som det främjar transformeringen till förnybar energi.

Greenely strävar efter att göra det enkelt för sina medlemmar att engagera sig i el-effektivitet. Som en del av denna strävan erbjuder företaget en integrerad laddboxlösning, som nu genomgår genomgår en certifieringsprocess en del av ett virtuella kraftverket. Genom de tusentals laddboxar Greenely har tillgång till att styra via appen, är medlemmarna en del av denna innovativa teknologi och bidrar till att säkerställa en pålitlig och stabil elförsörjning i Sverige.

Greenely genomgår en förkvalificeringsprocess för att bidra till att balansera Sveriges elnät– Vi är glada över att ha inlett processen för att bli en certifierad aktör hos Svenska Kraftnät som hjälper till att balansera elsystemet. Genom att erbjuda våra medlemmar möjligheten att vara en del av denna banbrytande teknologi tar vi ett steg närmare att realisera vår vision om en grönare och mer intelligent el-framtid.

-Vi ser fram emot att kunna bidra till en balanserad och hållbar elförsörjning i Sverige, säger Tanmoy Bari, VD och medgrundare av Greenely.

Greenely fortsätter sitt arbete med att främja effektivitet och förnybar el genom innovativa lösningar och teknologier. Genom att erbjuda medlemmarna möjligheten att vara en del av det virtuella kraftverket visar företaget sitt åtagande för att skapa en mer hållbar och intelligent framtid.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>