Hydroc i DI - "Lagrar spillvärme i berget"
Hem ENERGI Hydroc i DI – ”Lagrar spillvärme i berget”

Hydroc i DI – ”Lagrar spillvärme i berget”

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Hydroc Energy Storage AB är företaget som fokuserar på effektiv och flexibel lagring av värme och kyla i berggrunden.

Förra sommaren startade man ett pilotprojekt i Linköping där man har pumpat ned 45 grader i berggrunden och har på senhösten kunnat plocka ut 40 graders värme.

Nu kan man läsa en artikel i DI om företagets lösning för att ta tillvara på spillvärme från industri, värmeverk och elproduktion.

I artikeln som är skriven av journalisten Per Olof Lindsten kan du bl.a läsa om att spillvärme från industri och värmeverk i dag är ett stort slöseri med energi som i många fall bara släpps rakt ut i luften eller i närmaste sjö eller vattendrag. Man skriver om att dagens lösningar är det svårt att lagra spillvärme en längre tid – och där kommer Hydrocs innovation som en bra möjlig lösning på detta.

Hydroc i DI - "Lagrar spillvärme i berget"Läs hela artikeln HÄR

  • ”Det finns stor potential i tekniken, inte minst med tanke på att det går att lagra väldigt stora volymer värme. En stor fördel är också att man använder ett medium som redan finns på plats, men som inte tar någon plats, berggrunden”, säger Henrik Lindståhl, forsknings- och utvecklingsingenjör på Tekniska verken i Linköping som är kommunens ansvarige för pilotprojektet.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>