Hyundai Motors IONIQ 5 får en boost med förbättrade funktioner och ny N Line-modell
Hem TRANSPORT Hyundai Motors IONIQ 5 får en boost med förbättrade funktioner och ny N Line-modell

Hyundai Motors IONIQ 5 får en boost med förbättrade funktioner och ny N Line-modell

Publicerat av: Redaktionen

Hyundai Motor Company annonserade idag den stundande lanseringen av en uppgraderad IONIQ 5 och ny IONIQ 5 N Line med produktförbättringar, innovativa funktioner och designuppgraderingar som addering till företagets redan prisvinnande elbilsserie.

Förbättrade IONIQ 5 syftar till att bibehålla den globalt prisbelönta elbilens höga konkurrenskraftiga nivå genom uppgraderade specifikationer och nya teknologier för att ytterligare öka kundnöjdheten.

Uppgraderade IONIQ 5 har en batterikapacitet som ökat från 77,4 kWh till 84 kWh, vilket i sin tur förlänger bilens helt elektriska räckvidd.

Exteriöra förbättringar inkluderar en raffinerad V-formad garnering och förnyad design på främre samt bakre stötfångare som framhäver IONIQ 5:s låga och breda SUV-profil. Som ett resultat har IONIQ 5:s längd ökat med 20 mm till 4 655 mm medan övriga utvändiga dimensioner – bredd på 1 890 mm, 1 605 mm höjd och hjulbas på 3 000 mm – förblir oförändrade.

För att ytterligare framhäva IONIQ 5:s dynamiska utseende och förbättra dess aerodynamiska prestanda har bakspoilern förlängts med 50 mm, samtidigt som modellen kan stoltsera med nya aerodynamiska hjul.

Bilens interiör är mer användaranpassad och erbjuder ökad komfort samtidigt som den vardagsrumslika upplevelsen bibehålls. Mittkonsolens övre del i Universal Island har fått en ny fysisk knapp som styr frekvent använda funktioner, såsom främre radens uppvärmda och ventilerade säten, rattvärme samt parkeringsassistans. Dessutom har plattan för trådlös laddning av mobiltelefoner flyttats från den nedre till övre delen, vilket avsevärt förbättrar användbarheten.

Vidare har en ny rattdesign med interaktiva pixelljus implementerats, samtidigt som uppsättningen kontroller för infotainment och luftkonditionering har förbättrats för att öka den operativa komforten.

För att förstärka den mobila upplevelsen och bekvämligheten har företaget implementerat connected car Navigation Cockpit (ccNC) – nästa generationens infotainmentsystem. Modellen är även utrustad med trådlösa Over-The-Air (OTA) mjukvaruuppdateringar för att säkerställa att fordonets huvudsakliga elektroniska kontrollsystem förblir uppdaterade.

Hyundai Motor har dessutom introducerat flera nya säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner som stöd till förarna. Dessa inkluderar ratt med Hands-On Detection (HOD), Lane Keeping Assist 2, Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) samt Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA-F/S/R). Samtliga av dessa funktioner bidrar till en säkrare och mer bekväm körupplevelse.

För att öka konkurrenskraften har flera funktioner som kunderna föredrar implementerats, inklusive Intelligent Front-Lighting System (IFS), Digital Key 2, Built-In Cam 2 och fjärrfällning av bakre sätesraden.

Flera andra åtgärder har även vidtagits för att förbättra säkerheten och komforten jämfört med tidigare modeller. Nya IONIQ 5 har utrustats med stötdämpare som bidrar till att minska vibrationer från vägen, vilket ger en mjukare körupplevelse. Styvheten i instrumentpanelens tvärbalk har också ökats för att minska vibrationer i ratten. Förstärkningar vid bakhjulens nedre del har fördubblats, vilket resulterar i förbättrad stabilitet och smidighet. Styvheten i bilens kaross har förstärkts för att minska lågfrekvent brus samtidigt som kontrollen av motorljud optimerats. Ytterligare ljudisolering vid den bakre motorn förfinar den tysta körupplevelsen.

När det gäller säkerhet har karossen, de främre och bakre dörrarna samt B-stolpens delar förstärkts för att förbättra skyddet vid sidokollisioner. Bilen har också ett system med åtta krockkuddar, inklusive sidokrockkuddar för bakre raden, vilket förbättrar säkerheten.

Även IONIQ 5 N Line ansluter sig till sortimentet, en sportig variant som kommer att positioneras mellan den uppgraderade basmodellen och prestandaversionen IONIQ 5 N. N Line-varianten skall möta en ökad efterfrågan på sportig styling, vilket tilltalar kunder som söker en dynamisk körupplevelse.

IONIQ 5 N Line stoltserar med en mer aggressiv, dynamisk främre och bakre design med unika stötfångare, snygga sidokjolar och en uppsättning dedikerade 20-tums aluminiumhjul som framhäver modellens sportiga utseende.

Hyundai Motors IONIQ 5 får en boost med förbättrade funktioner och ny N Line-modellÄven invändigt har modellen fått en N Line-exklusiv design med dedikerad N Line-ratt och instrumentpanel, N Line metallpedaler, svart innertak, dedikerade sportstolar med N-logotype, röda kontrastsömmar och två alternativ på sätesklädsel, vilket skapar en omslutande, sportig interiör.

Förbättrade IONIQ 5 och nya IONIQ 5 N Line görs tillgängliga för koreanska kunder från mars 2024 och kommer gradvis introduceras på globala marknader under året.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>