Neste lanserar Neste Impact-lösning för företag att minska sina flygutsläpp med förnybart flygbränsle
Hem TRANSPORT Neste lanserar Neste Impact-lösning för företag att minska sina flygutsläpp med förnybart flygbränsle

Neste lanserar Neste Impact-lösning för företag att minska sina flygutsläpp med förnybart flygbränsle

Publicerat av: Redaktionen

Neste har idag lanserat sin nya lösning för utsläppsminskning, Neste Impact, för företag som vill minska koldioxidavtrycket från sina flygresor och transportaktiviteter.

Lösningen bygger på att köpa Neste MY Sustainable Aviation Fue, med vilket utsläppen av växthusgaser (GHG) kan minskas med upp till 80 %* under bränslets livscykel jämfört med att använda fossilt jetbränsle.

Neste Impact gör det möjligt för företag att omvandla sina klimatmål till mätbara åtgärder för att minska sina flygrelaterade utsläpp. Först ställer ett företag upp sina hållbarhetsmål. Neste hjälper sedan till att översätta detta till ett utsläppsmål för flygresor och transporter. Den eftersträvade utsläppsminskningen kan uppnås genom att ersätta fossilt jetbränsle med motsvarande mängd SAF köpt från Neste. Neste säkerställer att SAF levereras till ett partnerflygbolag och att den köpta mängden bevisligen används för att ersätta fossilt bränsle. Efter att denna SAF har använts får företaget en tredjepartsverifierad rapport, vilket gör det möjligt för den att på ett trovärdigt sätt rapportera de uppnådda utsläppsbesparingar som bidrar till deras hållbarhetsmål.

”Brådskan med klimatåtgärder har aldrig varit större och företag letar alltmer efter lösningar som hjälper dem att minska sitt flygrelaterade koldioxidavtryck. Det kan dock vara en utmaning att hitta en trovärdig lösning, särskilt med tanke på de ständigt ökande rapporteringskraven och allmänhetens krav på transparens. Neste Impact tillhandahåller en lättanvänd lösning för verifierade utsläppsminskningar, som tillhandahålls av världens ledande tillverkare av SAF”, säger Kristina Öström, Vice President Marketing, Brand and Partnerships från verksamheten för förnybara flygbränslen på Neste.

Neste Impact är i linje med Aviation Guidance från Science Based Targets-initiativet (SBTi), den högsta standarden inom klimatrapportering. Det följer en book-and-claim-strategi, men till skillnad från många andra book-and-claim-lösningar säkerställer Neste att SAF levereras och används specifikt inom flygsektorn för att ersätta fossilt jetbränsle, i enlighet med SBTi Aviation Guidance-kriterierna. Den relaterade utsläppsminskning som uppnåtts är tredjepartsverifierad och valideras ytterligare genom ISCC SAFc-registret, vilket gör det möjligt för företag att på ett trovärdigt sätt rapportera de uppnådda minskningarna mot sina Science Based Targets-mål eller liknande hållbarhetsmål. De sålda volymerna av SAF används inte för att uppfylla bränslemandat eller andra liknande regleringskrav för användning av SAF; istället bidrar de med ytterligare utsläppsminskningar inom flygsektorn.

Förnybara flygbränslen

Neste lanserar Neste Impact-lösning för företag att minska sina flygutsläpp med förnybart flygbränsleSAF är ett förnybart flygbränsle som ger ett mer hållbart alternativ till konventionellt, fossilbaserat jetbränsle. Det är allmänt erkänt som en nyckelhävstång för att uppnå flygets utsläppsminskningsmål. Genom att köpa Neste MY Sustainable Aviation Fuel för sina affärsresor eller transporter kan företag minska sina flygrelaterade växthusgasutsläpp. Nestes SAF framställs av råvaror från hållbart anskaffade, 100 % förnybara avfalls- och biprodukter, till exempel använd matlagningsolja och animaliskt fett.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>