Plastfritt kaffelock med 80% lägre CO2-avtryck, introducerat av PulPac, med en grön insida från OrganoClick
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Plastfritt kaffelock med 80% lägre CO2-avtryck, introducerat av PulPac, med en grön insida från OrganoClick

Plastfritt kaffelock med 80% lägre CO2-avtryck, introducerat av PulPac, med en grön insida från OrganoClick

Publicerat av: Redaktionen

OrganoClick och PulPac har samarbetat i flera år för att utveckla 100 % biobaserade och biologiskt nedbrytbara torrformade pappersprodukter.

Genom att kombinera PulPacs torrformade fiberteknologi med OrganoClicks biobaserade och biologiskt nedbrytbara bindemedel, har ett biobaserat högpresterande kaffelock, kompatibelt med pappersåtervinning, utvecklats.

Det innovativa kaffelocket lanseras nu för take away-marknaden.

Plastfritt kaffelock med 80% lägre CO2-avtryck, introducerat av PulPac, med en grön insida från OrganoClickPulPacs teknologi i kombination med OrganoClicks biobaserade bindemedel sätter en ny standard för högpresterande och hållbara förpackningar. Det kräver mindre energi och vatten än traditionella metoder, vilket resulterar i ett minskat koldioxidavtryck med upp till 80 % jämfört med nuvarande alternativ.

En av de första produkterna ut är ett plastfritt kaffelock som uppfyller den senaste EU-lagstiftningen för take away-produkter. Den årliga globala konsumtionen av kaffelock uppskattas till 100 000 000 000 och med det nya kaffelocket minskar CO2-avtrycket med upp till 80 %.

”Kaffelocket är bara ett exempel från utbudet av standardiserade applikationer för torrformerad fiber som är i linje med den senaste EU-lagstiftningen för take away. Detta enkelt implementerbara och skalbara alternativ för take away passar perfekt för en modern livsstil”, säger Viktor Börjesson, Chief Operating Officer på PulPac.

Kaffelocket är 100% biobaserat och har en ”grön” insida tack vare OrganoClicks biobaserade, biologiskt nedbrytbara och hemkomposterbara bindemedel, delvis tillverkat av avfallsströmmar från livsmedelsindustrin. Användningen av OrganoClicks bindemedel resulterar i ett papperslock med mycket högre prestanda. Målsättningen är också att ersätta så mycket som möjligt av traditionella plastlock som finns på marknaden och därigenom minska risken för att mikroplaster hamnar i miljön.

”Det arbete PulPac gör hänger mycket väl ihop med OrganoClicks strategi att ersätta dold plast och stödja våra kunders gröna omställning genom att förse produkten med en grön insida”, säger Mårten Hellberg, VD och medgrundare för OrganoClick.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>