Icebug talar på FN:s klimatkonferens COP28 – har bjudits in för att visa på hållbara lösningar
Hem MILJÖ Icebug ska tala på FN:s klimatkonferens COP28 – har bjudits in för att visa på hållbara lösningar

Icebug ska tala på FN:s klimatkonferens COP28 – har bjudits in för att visa på hållbara lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Med start den 30 november samlas världens länder för FN:s klimatmöte COP28.

Under två veckor möts delegationer och representanter från nationer, organisationer och företag från hela världen i Dubai för att diskutera och förhandla global klimatpolitik.

Icebug finns representerade i tre samtal under konferensen. Både vd David Ekelund och ekonomichef James Varkey deltar för att tala om hur outdoor-branschen kan bidra till än bättre värld. ”Icebugs syfte är inte att göra oss ägare rika. Vi vet att vi genom vårt agerande och våra produkter kan bidra till ökad folkhälsa och hjälpa människor att leva rikare liv utan att orsaka stora utsläpp”, säger vd David Ekelund.

– Om 8-11 miljarder människor ska kunna leva goda liv på den här planeten kommer vissa branscher och företag att behöva krympa drastiskt. Andra behöver växa. Bolag vars affärsmodell bidrar till en bättre värld behöver definitivt ta ett steg fram på bekostnad av sådana vars hela affär bygger på resursslöseri och ökade utsläpp, säger David Ekelund.

Redan på konferensens första dag, 30 november, kommer James Varkey att delta på länk i ett samtal som äger rum i United Nations Framework Convention on Climate Changes (UNFCCC) paviljong. I sin presentation kommer han att dela med sig av Icebugs framgångsrika arbete med att öka sin positiva påverkan på omvärlden. Samtalet streamas via länken nedan.

– Icebug är ett litet bolag men genom att driva skoindustrin till förändring och genom att inspirera andra har vi stor påverkan. Att UNFCCC bjuder in oss som lösningsaktör markerar ett nytt steg för oss – och för vår bransch, säger James Varkey.

Icebug vill påverka världens banker att agera hållbart
Den 6 december deltar James Varkey också i ett samtal om hur företag kan påverka utsläppen från de pengar de har på banken, och vilka krav företag och privatpersoner kan ställa på sina banker när det gäller hur deras pengar investeras. För varför agera hållbart om banken sedan investerar de finansiella medlen i kol och olja?

Samtalet modereras av Catharina Rolfsdotter-Jansson (We Don’t Have Time), och deltar gör James Varkey (Icebug), Carl Mellander (Ericsson) och Samu Slotte, (Danske Bank).

Icebug talar på FN:s klimatkonferens COP28 – har bjudits in för att visa på hållbara lösningar

James Varkey (bilden) och vd David Ekelund kommer att tala på FN:s klimatkonferens COP28.

Vd David Ekelund deltar på plats i Dubai

Den 11 december medverkar Icebugs vd och grundare David Ekelund på plats i Dubai i ett samtal som helt kretsar kring outdoor-branschen och vilka lösningar den kan bidra med för att lösa stora samhällsproblem. Till grund för samtalet ligger FN:s nya klimat- och innovationsagenda, som syftar till att främja utvecklingen av globalt hållbara lösningar som möter mänskliga behov. I stället för att endast se företag som en källa till utsläpp, ligger fokus på vilka lösningar företagen kan leverera.

– Äventyr i vardagen med respekt för natur, människor och miljö ligger i hela vår branschs DNA och jag är säker på att vi kan göra stor skillnad genom att erbjuda ett alternativ till de livsstilar som saluförs av fast fashion och fossilindustrierna. Ska vi lyckas bygga en hållbar värld kommer vissa branscher behöva krympa drastiskt medan andra behöver växa. Bolag vars affärsmodell bidrar till en bättre värld behöver definitivt ta ett steg fram på bekostnad av sådana vars hela affär bygger på resursslöseri och ökade utsläpp, säger David Ekelund.

Intresserad av att lyssna på samtalet med James Varkey med fler den 30 nov? Sändningen startar klockan 13 svensk tid, och sänds via länken nedan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>