IVECO Bus CROSSWAY slår nytt rekord med 60 000 tillverkade enheter
Hem TRANSPORT IVECO Bus CROSSWAY slår nytt rekord med 60 000 tillverkade enheter

IVECO Bus CROSSWAY slår nytt rekord med 60 000 tillverkade enheter

Publicerat av: Redaktionen

CROSSWAY-serien har slagit ett nytt produktionsrekord – 60 000 enheter har nu lämnat monteringsbandet.

Denna viktiga milstolpe vittnar om framgången för det internationellt erkända sortimentet, som är ledande inom sitt segment och har tilldelats många utmärkelser genom åren.

Sedan lanseringen 2006 har IVECO BUS CROSSWAY legat i utvecklingens framkant, vilket dagens europeiska ledarskap och framgångarna på andra kontinenter bekräftar.

Med de många varianterna (på 10,8, 12, 13 och 14,5 meter) och det breda utbudet av energikällor (diesel/HVO, biogas, hybrid, el) är CROSSWAY-serien en perfekt match för alla kundbehov, oavsett uppdrag. CROSSWAY-serien är utformad för att kombinera lönsamhet, mångsidighet och prestanda och är det ultimata valet för persontransportföretag.

CROSSWAY-serien har också tilldelats prestigefyllda utmärkelser, bland annat på International Bus & Coach Award 2017, och har hittills utnämnts till årets hållbara buss (Sustainable Bus of the Year) i kategorin Intercity fyra gånger: ”SBY 2018” för den gasdrivna lågentréversionen, ”SBY 2020” för naturgasversionen, ”SBY 2023” för den hybrida och biogaskompatibla lågentréversionen och, nyligen, ”SBY 2024” för den helelektriska lågentrébussen CROSSWAY LE ELEC.

CROSSWAY-serien tillverkas i Vysoke Myto-fabriken (Tjeckien) som har mångårig expertis inom produktion av intercityfordon. Anläggningen är en av de största i Tjeckien och Östeuropa, samt Europas största produktionsanläggning för bussar.

IVECO Bus CROSSWAY slår nytt rekord med 60 000 tillverkade enheter– Det nya rekordet på 60 000 tillverkade enheter befäster CROSSWAY-seriens ledande position inom Intercity-segmentet. Med det omfattande urvalet av konfigurationer och flera tillgängliga alternativa energikällor är CROSSWAY-serien unikt kapabel att uppfylla de specifika kraven för en mängd olika transporttyper. Detta förklarar seriens fortsatta framgång som den mest sålda intercitybussen i Europa och den attraktionskraft den har på marknader på andra kontinenter, säger Håkan Jönsson, Business Director IVECO North Europe.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>