Klimat och hållbarhet blir allt viktigare vid köp av ny bostad
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Klimat och hållbarhet blir allt viktigare vid köp av ny bostad

Klimat och hållbarhet blir allt viktigare vid köp av ny bostad

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av JM har andelen som tar hänsyn till klimat och hållbarhet vid bostadsköp ökat med omkring tio procentenheter i Sverige de senaste två åren.

I undersökningen framgår det även att intresset för energieffektiva bostäder ökat.

Nu anser nästan varannan i Sverige (48 procent) att en ny bostad måste vara energieffektiv för att vara attraktiv för dem.

Det är en ökning med 7 procentenheter sedan föregående år.

– Att vi ser ett ökat intresse för klimat vid köp av bostad har säkert flera förklaringar. Jag tror att det finns en allmän ökad kunskap om vad företagen kan göra för att minska utsläppen och då ökar också förväntningarna och kraven på oss företag. De höga elpriserna och efterfrågan på lågenergibostäder tror jag också ligger bakom det kraftigt ökade intresset. Jag hoppas och tror att vi kommer se att intresset ökar ytterligare framöver, säger Maria Sandell hållbarhetschef på JM.

Klimat och hållbarhet blir allt viktigare vid köp av ny bostad

Mer hållbara insikter i Nordisk Boendebarometer, delrapport 3 Hållbarhet. Undersökningen bygger på intervjuer med 4 500 slumpmässigt utvalda personer i Sverige, Norge och Finland i åldrarna 18–79, varav 1 500 personer i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>