Logitech blir först att övergå till återvunnen plast och andra gröna material för sitt videosamarbetsutbud
Hem TEKNIK Logitech blir först att övergå till återvunnen plast och andra gröna material för sitt videosamarbetsutbud

Logitech blir först att övergå till återvunnen plast och andra gröna material för sitt videosamarbetsutbud

Publicerat av: Redaktionen

Logitech-kunder kan nu utrusta hela konferensrum med hållbar teknik som hjälper dem hantera sitt koldioxidavtryck.

Logitechs befintliga videokonferensprodukter designas om med återvunna material utan att det påverkar pris eller kvalitet.

Redan nu tillverkas produkter som Logitech Sight, Rally Bar-familjen, webbkameror, möss, headset och tangentbord av återvunna material.

Idag meddelade Logitech att alla videosamarbetsenheter som använder operativsystemet CollabOS kommer att tillverkas av återvunnen plast för att hjälpa företagskunder nå sina hållbarhetsmål. Befintliga produkter – Rally Bar, Rally Bar Mini, Tap IP, Tap Scheduler och Scribe – uppdateras med material som minskar produkternas koldioxidavtryck.

– Genom att minska koldioxidavtrycket för våra konferensrumsenheter hjälper vi andra företag i deras hållbarhetsutmaningar, säger Prakash Arunkundrum, operativ chef på Logitech.

– Vi designar och tillverkar inte bara nya produkter av återvunnen plast och andra material med litet koldioxidavtryck, utan uppdaterar även befintliga produkter. Vi gör det här utan att höja priserna eller kompromissa med den höga kvalitet och prestanda företag väntar sig av Logitech, fortsätter han.

Arbetet för att minska negativ miljöpåverkan har snabbt blivit enormt viktigt för företag. I en enkät inom IT-branschen, genomförd av analysföretaget Frost & Sullivan, uppger 65 % av de tillfrågade att de ser det som ett kritiskt eller mycket viktigt affärsmål att bli ledande inom miljö-, samhälls-, lednings- och hållbarhetsarbete.

När Logitechs videosamarbetsprodukter utformas efter hållbara designprinciper innebär det att Logitechs kunder kan utrusta hela konferensrum – däribland Microsoft Teams- och Zoom-rum – med teknik utformad med hållbarhet i åtanke. Det här bygger vidare på de framsteg som redan uppnåtts med skrivbordstillbehör som webbkameror, headset, möss och tangentbord.

Hållbar design

En viktig del av hållbar design är användningen av återvunna material som kan tas från avfall och få nytt liv, däribland återanvänd konsumentplast, som Logitech kallar ”återupplivad plast”.

Nyare konferensrumsprodukter som Logitech Sight kan stoltsera med:

  • Minst 50 % certifierad återvunnen plast
  • 21 % mindre koldioxidavtryck
  • 1 400 ton sparat koldioxid per 100 000 enheter (räcker för att köra runt jorden cirka 131 gånger†)

Dessutom har Logitechs videokonferensprodukter:

  • Aluminium med lågt koldioxidavtryck, tillverkat med förnybar energi istället för fossila bränslen
  • Förpackningar från FSC-certifierade skogar och andra kontrollerade källor
  • 100 % återvunna textiler i Rally Bar-familjen
  • Möjligheten att samla in och återvinna gammal videokonferensutrustning via Logitech Select

Strömsparlägen som har potential att reducera Rally Bar och Rally Bar Minis koldioxidavtryck med 1,65 ton koldioxidmotsvarighet.

Erbjudande att dela kunskap om hållbar design

Logitech har minskat sina Scope 3-utsläpp med 21 % under 2022, med målet att ta bort mer koldioxid än det skapar till 2030.

Logitech blir först att övergå till återvunnen plast och andra gröna material för sitt videosamarbetsutbud

För att minska koldioxidutsläppen i ännu större skala och stimulera framsteg i hela branschen erbjuder Logitech att dela sina principer och verktyg för hållbar design, samt kunskap om hur man inkluderar hållbarare material i tillverkningsprocessen, med alla organisationer i konsumentteknikbranschen som vill förbättra sitt hållbarhetsarbete.

 Transparens och ansvarstagande

När allt fler företag tar ansvar för att mätbart minska sitt koldioxidavtryck söker de allt oftare upp teknikförsäljare som erbjuder transparens via nyckeltal, rapporter och tredjepartscertifieringar. Logitech är på väg att nå sitt mål att 2025 ha ett koldioxidavtryck för varje produkt i sitt utbud, vilket gör det enklare för teknikinköpare på andra företag att göra väl grundade beslut om – och rapportera om – deras påverkan när de utrustar sin globala arbetskrafts mötesrum, arbetsplatser och flexibla skrivbord. Logitech rapporterar årligen om sina framsteg mot klimatmålen, nu senast i sin påverkansrapport för 2023.

Tillgänglighet

Tillgängligheten varierar beroende på utbudet av befintliga produkter per marknad. Logitechs företagsprodukter gjorda med återupplivad plast, samt information om tillgänglighet, finns här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>