Materialhanteraren Volvo EW240 Electric sätter ny standard för utfasning av fossila bränslen
Hem TRANSPORT Materialhanteraren Volvo EW240 Electric sätter ny standard för utfasning av fossila bränslen

Materialhanteraren Volvo EW240 Electric sätter ny standard för utfasning av fossila bränslen

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar den nätanslutna EW240 Electric Material Handler, det senaste tillskottet i den ledande produktlinjen med nollutsläppsmaskiner – en god hjälp på vägen mot en koldioxidneutral framtid.

Den här lösningen togs fram i samarbete med en av våra behöriga partner.

  • Den nästintill tystgående EW240 Electric Material Handler är ständigt nätansluten via kabel och kan användas dygnet runt, utan uppehåll för bränslepåfyllning eller återuppladdning – med andra ord den perfekta partnern för inomhusbruk eller vid avfallshantering och återvinning.
  • Den levererar en väsentlig minskning av buller, vibrationer och värme, liksom noll avgaser – och skapar därmed en behagligare arbetsmiljö och öppningar för nya affärsmöjligheter.
  • Den nätanslutna hjulgrävaren kommer vara tillgänglig för utvalda kunder i Europa från januari 2024.

EW240 Electric Material Handler är inte bara ett bättre miljöval – den öppnar upp en rad nya affärsmöjligheter också. Med noll avgasutsläpp och nästintill tyst drift är det den perfekta lösningen för ljudkänsliga miljöer, utomhus eller till och med inomhus, zoner med krav på låga koldioxidutsläpp samt arbete på obekväma tider.

Den tystare driften innebär färre störningar för föraren, de som arbetar på plats och i anslutande områden.

Hållbar drift

Eldrivna lösningar som EW240 Electric Material Handler är perfekta för avfallshantering och återvinning – materialhanteraren levererar ett hållbarare arbetssätt som matchar miljömålen och den operativa verksamheten.

Tack vare eldriften kan EW240 Electric Material Handler klara sig längre mellan servicetillfällena, vilket betyder lägre underhållskostnader jämfört med ett dieselalternativ. Utan motorrelaterade förbrukningsartiklar som motorolja, filter och vattenavskiljare minskar den även på driftstopp och därtill relaterade kostnader.

Ingen tid för driftstopp

Med sin kabelanslutning är EW240 Electric Material Handler det perfekta valet för att öka produktiviteten och sänka driftkostnaderna vid statiska användningsområden. Denna eldrivna materialhanterare ger föraren samma prestanda och kontroll som konventionella maskiner – med bonusen att de inte behöver avbryta arbetet för att fylla på bränsle eller ladda.

Istället kan föraren fortsätta jobba så länge hen vill – med enastående förarkomfort. Förarupplevelsen förhöjs ytterligare med uppvärmd och dämpad förarstol, och utomordentlig sikt tack vare den flata maskinhuven, bak- och sidokamera samt LED-belysning.

Nätansluta lösningar

Nätanslutna lösningar som EW240 Electric Material Handler är idealiska för statisk körning vid repetitiva uppgifter som materialhantering, till exempel inom avfallshanterings- och återvinningsbranschen. Volvo CE fortsätter investera i tekniska lösningar, skräddarsydda efter branschens behov.

Materialhanteraren Volvo EW240 Electric sätter ny standard för utfasning av fossila bränslen— EW240 Electric Material Handler är den idealiska hållbara lösningen för grovjobbet vid avfallshantering och återvinning – en bransch där cirkulariteten är i absolut fokus. Med nästintill tysta eldrivna lösningar som är helt utsläppsfria uppfyller vi våra kunders behov av att arbeta hållbarare och leverera på sin omställningsresa samtidigt som de sänker driftkostnaderna, säger Thomas Nather, SAS Commercial Project Manager på Volvo CE.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>