Mobilspelet med hållbarhet och miljö i fokus – Bumi: Next stop, Earth! släpps på Earth Day 2024
Hem MILJÖ Mobilspelet med hållbarhet och miljö i fokus – Bumi: Next stop, Earth! släpps på Earth Day 2024

Mobilspelet med hållbarhet och miljö i fokus – Bumi: Next stop, Earth! släpps på Earth Day 2024

Publicerat av: Redaktionen

Var med och hjälp till i det planet-räddande äventyret tillsammans med dina intergalaktiska vänner, ”Bumis”.

En resa präglad av hopp, hållbarhet och miljömedvetenhet i Blamoramas debuttitel.

Ingrid Fridesjö, grundare av den Luleåbaserade spelstudion Blamorama Games, tillkännager den kommande lanseringen av deras första IP-titel, ”Bumi: Next stop Earth!”

Ett mobilspel som inte bara underhåller utan också inspirerar till hållbarhet och miljömedvetenhet. Spelet lanseras på Google Play Store och Apple Store på Earth Day, 22 april och kommer att kosta 39 kr.

Mobilspelet med hållbarhet och miljö i fokus – Bumi: Next stop, Earth! släpps på Earth Day 2024

”Bumi: Next stop Earth!” introducerar spelarna till det förtrollade Bumi Universumet, där de charmiga utomjordingarna, kända som ”Bumis”, har lämnat sin förstörda hemplanet i sökandet efter ett nytt hem. Med ett magiskt frö i handen ger sig Bumisarna ut i rymden för att hitta det perfekta stället att plantera och återuppliva en ny värld. Deras destination? Jorden.

Se trailer här:

Bumi: Next stop Earth! är utformat för att lekfullt kommunicera vikten av miljömedvetenhet, diskutera aktuella problem och klimatfrågor samtidigt som gröna lösningar och innovationer lyfts fram. Tänk dig att du är en borgmästare med gröna fingrar och intergalaktiska medhjälpare, som tillsammans arbetar för att förvandla din stad (och din planet) till ett hållbart paradis. Genom engagerande gröna aktiviteter får spelarna tillsammans med sina nyfunna rymdkompisar bland annat sortera skräp, återplantera skog, surfa runt med ett rymdskepp för att ta hand om vårt havsliv och såklart också skydda oss från en utomjordisk skurk som följt efter våra Bumisar.

“Spel är ett bra sätt att lära sig och är en möjlighet att faktiskt påverka. Vi är övertygade att vårt spel, Bumi: Next stop, Earth! är en skärningspunkt mellan spel, utbildning och hållbarhet, som vi hoppas kan inspirera människor att påverka, säger Ingrid Fridesjö grundare av Blamorama Games på frågan om vad spelet betyder för henne. “

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>