Stort intresse för bilpool bland Helsingborgshems hyresgäster
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Mycket stort intresse för bilpool bland Helsingborgshems hyresgäster

Mycket stort intresse för bilpool bland Helsingborgshems hyresgäster

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med Bildeve erbjuder Helsingborgshem sina hyresgäster gratis medlemskap i bilpoolen Rulla.

För de hyresgäster som inte behöver en bil till vardags kan en bilpool lösa många behov av bil och vara både billigare och miljövänligare än att äga en egen bil, Ellika Rosendahl, säger affärsutvecklare, Helsingborgshem.

Genom erbjudandet vill Helsingborgshem erbjuda sina hyresgäster ett hållbart alternativ till att äga en egen bil.

Magnus Muller, biluthyrningschef på Bildeve berättar att drygt 70 hyresgäster anmälde sig till bilpoolen redan ett par dagar efter erbjudandet hade gått ut, och fler kommer till dag för dag.

– Inställningen till att dela bil har förändrats avsevärt på bara några år. En av anledningarna är den ökande medvetenheten om miljön. Dessutom har marknaden och omvärlden förändrats och många kämpar med att få ihop sin ekonomi. Många inser också att de inte behöver äga en egen bil. Bilpool ligger med andra ord rätt i tiden, säger Magnus Müller, Bildeve.

Stort intresse för bilpool bland Helsingborgshems hyresgäster

Ellika Rosendahl från Helsingborgshem och Magnus Müller från Bildeve med en bil från bilpoolen Rulla. Framför Stadskvarteret på Drottninghög.

Som medlem i bilpoolen kan hyresgästerna boka el- eller hybridbil på nio platser i Helsingborg och har dessutom tillgång till bilar i alla städer i Sverige som Rulla finns i. Medlemskapet är värt 99 kronor i månaden.

Sju av de nio platserna som Rulla med Bildeve har el- och hybridbilar på ligger i eller nära stadsdelar där Helsingborgshem har lägenheter. Det betyder att många av våra hyresgäster har bilpoolen relativt nära, avslutar Ellika Rosendahl.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>