Nu kommer Sveriges snabbaste laddare till Circle K
Hem ENERGI Nu kommer Sveriges snabbaste laddare till Circle K

Nu kommer Sveriges snabbaste laddare till Circle K

Publicerat av: Redaktionen

Att laddarna som nu byggs behöver fungera både här och nu men även för framtidens elbilar har länge varit Circle K:s devis.

Nu tar kedjan nästa steg och installerar Sveriges snabbaste laddare med en effekt på 400 kW på två strategiskt viktiga stationer.

Det innebär initialt sex nya laddare med plats för 12 laddande bilar samtidigt.

Nu tar Circle K ännu ett stort kliv när det kommer till laddning av elbilar, när stationerna i Örebro Västhaga och Mölndal Söderleden får Sveriges snabbaste laddare – på 400 kW. Som alltid är det stort fokus på god tillgänglighet, och dessa laddare kompletterar stationernas befintliga laddplatser.

– Vi har en stark plan för att rusta Sverige för framtiden, och det arbetet pågår för fullt. Vår långa erfarenhet visar att det är viktigt att bygga på strategiskt utvalda platser, snarare än överallt. Dessutom behöver det både vara hög effekt och hög tillgänglighet till laddning på dessa platser. Därför känns det såklart väldigt bra att få Sveriges snabbaste laddare på plats, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K.

Nu kommer Sveriges snabbaste laddare till Circle K

Circle K kan nu erbjuda laddning på över en tredjedel av alla sina bemannade stationer. Kedjan har satsat på ultrasnabba laddare under eget varumärke och hittills har det inneburit laddare med en effekt på 300 kW. Framöver är planen att alla nya laddare för den lätta trafiken kommer att ha en effekt på 400 kW.

– Vi har höga ambitioner och det visar sig inte minst i att vi har justerat våra mål. För ett par år sedan var målet att ha 1000 ultrasnabba laddplatser år 2030, men vi kommer att vara där redan 2026. Det är verkligen ett tydligt resultat av vår målmedvetenhet, avslutar Alterling.

Totalt finns det 565 laddplatser på Circle K:s stationer per februari 2024. Parallellt med utbyggnaden av laddinfrastruktur för personbilar bygger kedjan för fullt för att möta behovet hos den tunga trafiken. I slutet av året kommer det finnas 100 laddplatser för tung trafik, delvis tack vare Energimyndighetens elektrifieringspiloter.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>