UC och Fastighetsloggen i nytt strategiskt samarbete kring bostadsdata och ESG
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH UC och Fastighetsloggen i nytt strategiskt samarbete kring bostadsdata och ESG

UC och Fastighetsloggen i nytt strategiskt samarbete kring bostadsdata och ESG

Publicerat av: Redaktionen

UC och Fastighetsloggen har ingått ett strategiskt samarbete.

Genom integration av flera av UC Bostads tjänster på Fastighetsloggens plattform får fastighetsägare och bostadsutvecklare möjlighet att hantera verksamhetskritiska data på ett och samma ställe.

UC Bostads ledande tjänster inom BRF- och fastighetsdata, samt unika klimatriskklasser, skapar i kombination med Fastighetsloggens plattform helt nya möjligheter för marknadsanalys av verksamhetskritisk data för fastighetsbranschen.

Genom integrationen kan användare effektivt utforska detaljerad information om ortspriser, ekonomisk information om bostadsrättsföreningar och transaktionshistorik. Detta ger professionella aktörer inom den kommersiella fastighetssektorn möjlighet att göra noggrannare analyser och bedömningar, vilket är avgörande för strategisk planering och välgrundade investeringsbeslut.

– Genom vår integration får professionella aktörer inom den kommersiella fastighetssektorn kraftfulla verktyg för att göra noggranna analyser och bedömningar. Det här är avgörande för strategisk planering och välgrundade investeringsbeslut. Tillsammans med Fastighetsloggen når vi nya målgrupper och ser fram emot spännande utvecklingsprojekt, säger Stephane Hedman, ansvarig på UC Bostad.

Hjälper fastighetsbranschen att möta nya EU-krav inom miljö- och klimatrisk

UC och Fastighetsloggen i nytt strategiskt samarbete kring bostadsdata och ESG

Malin Skölde, COO och grundare för Fastighetsloggen och Stephane Hedman, ansvarig på UC Bostad

Samarbetet stärker även fokus på klimat- och miljöriskhantering, där UCs klassificering av klimatrisker nu kompletterar Fastighetsloggens tjänst för att underlätta bedömning av klimatrelaterade risker fastigheter och byggnader.

UCs klassificeringar i tjänsten Fastighetsrisk används bland annat av flera banker för att på ett effektivt och datadrivet sätt bedöma olika risker för klimatrelaterade skador. Riskklasserna är utvecklade av UCs erfarna modellutvecklare.

Genom att utöka erbjudandet inom ESG-faktorer (Environment, Social, Governance) och djupgående analyser av miljörisker blir Fastighetsloggen ledande som verktyg inom ansvarsfulla beslut för fastighetsägare, och ett viktigt stöd för banker och finansiella institut att efterleva befintliga och kommande lagkrav kopplat till EUs taxonomi och CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

– Anledningen till att vi integrerar UC Bostad är att kunder lättare ska hitta data och beslutsunderlag inför transaktion, konvertering men framförallt byggnation. Detta är särskilt värdefullt i dagens utmanande marknad där kvalitativa beslutsunderlag är avgörande, och ESG och hållbarhetsdata har blivit en nyckelfaktor. Därför är vi mycket glada att kunna integrera UC Bostads tjänster i vår plattform då vi ger användarna djupare insikter om fastighetsmarknaden. Detta stärker vår position som en värdefull tjänsteleverantör inom fastighetsbranschen och underlättar bedömning från banker, säger Malin Skölde, COO och grundare för Fastighetsloggen.

UC och Fastighetsloggen deltar den 6 mars 2024 på Bostadsdagen med en gemensam monter för att berätta om samarbetet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>