Nu lanseras RX95 – utbytespumpen som halverar värmekostnaden
Hem ENERGI Nu lanseras RX95 – utbytespumpen som halverar värmekostnaden

Nu lanseras RX95 – utbytespumpen som halverar värmekostnaden

Publicerat av: Redaktionen

Frånluftsvärmepumptillverkaren ComfortZone breddar sitt sortiment och lanserar nu RX95, en högeffektiv frånluftsvärmepump speciellt utformad för utbytesmarknaden. 

ComfortZone, vars sortiment länge varit känt inom nyproduktion, breddar nu sitt utbud med den nya produkten RX95, en högeffektiv frånluftsvärmepump för utbytesmarknaden.

Nu lanseras RX95 – utbytespumpen som halverar värmekostnaden

Med en kompressorstorlek på 3,5 kWh kan besparingen bli upp till 50 procent på uppvärmningskostnaden. Produktionen startade i januari i den nya fabriken i Motala och finns på marknaden från februari.

– Många ser över sina uppvärmningskostnader dessa dagar och vi vet att det finns många äldre frånluftsvärmepumpar installerade som visserligen fortfarande fungerar, men som inte är tillräckligt effektiva för att möta dagens höga elpriser. Är kompressorn trasig kanske den befintliga pumpen till och med enbart går på elpatron idag. Besparingsmöjligheten i att byta till en ny högeffektiv frånluftsvärmepump är stor, säger Robert Berg, vd på ComfortZone.

RX95 passar alla hus upp till 200 kvm och installeras utan att påverka hus, fasad eller tomt.

– RX95 har fått en gul ledljuslist för att signalera för konsumenterna att det är en energieffektiv ersättare när man har en äldre värmepump, avslutar Robert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>