Voltify lanserar ny jämförelse- och bokningstjänst för solceller: ”Branschen behöver bli enklare och tryggare”
Hem ENERGI Voltify lanserar en ny jämförelse- och bokningstjänst för solceller: ”Branschen behöver bli enklare och tryggare”

Voltify lanserar en ny jämförelse- och bokningstjänst för solceller: ”Branschen behöver bli enklare och tryggare”

Publicerat av: Redaktionen

Trött på att jaga offerter? Nu är det slut på det.

I dag lanserar green tech-bolaget Voltify sin nya jämförelse- och bokningstjänst för förnybar energi.

Sök i ditt närområde och få direkt upp erbjudanden på solceller, batterier och laddboxar från installatörer nära dig.

Den nya tjänsten ska lösa flera av branschens problem och underlätta för kunderna.

– Vi ger tillbaka kontrollen till installatören. På så sätt blir det både enklare och tryggare för kunden att jämföra och boka förnybar energi, säger Ove Känngård, VD på Voltify.

Med skenande elpriser och ett växande intresse för förnybar energi har väntetiden på solceller blivit lång. Ibland upp till ett år och längre. Det beror delvis på en ökad efterfrågan och materialbrist, men också på att säljbolagen har sålt mer än vad installatörerna klarar av att leverera, menar Voltify.

Lika enkelt som att hitta och boka hotell

Jämförelse- och bokningstjänsten Voltify.co lanseras idag den 6 februari. Den nya tjänsten ska lösa problem som den eviga offertjakten och långa ledtider från beställning till leverans.

– Som kund tar du i dag in offerter från kanske sju olika installatörer, eller säljbolag som det ofta är egentligen. Du ska förstå offerterna och på ett kvalitativt sätt jämföra dem. Du behöver också lita på att installatören håller hög kvalitet och kan leverera enligt tidplan. Det är inte helt enkelt, säger Fredric Känngård, Partner manager på Voltify, och fortsätter:

– Branschen behöver bli enklare och tryggare. När vi har tagit fram den här tjänsten har vi inspirerats av ledande hotellbokningstjänster. Det kombinerar vi med vår egen rådgivnings- och bokningstjänst. Vi tror stenhårt på att Voltify.co är en del av lösningen för att förse konsumentmarknaden med solcellsanläggningar i hög volym och korta ned ledtiderna.

Ambition att skala upp internationellt

På Voltify.co jämför kunden offerter från olika installatörer med tillgång till gratis rådgivning direkt från Voltify och installatörens lägsta pris-garanti på sajten. Det gör det både enklare och tryggare att hitta rätt inom förnybar energi.

Vid bokning ansvarar Voltify-teamet för projektunderlaget. Underlaget lämnas därefter över digitalt till installatören som blir ägare av projektet och tar betalt direkt från kund.

Voltify lanserar ny jämförelse- och bokningstjänst för solceller: ”Branschen behöver bli enklare och tryggare”

Fredric och Ove Känngård är grundarna bakom den nya jämförelse- och bokningstjänsten Voltify.co.

– Installatörerna får mer kontroll i värdekedjan, förbättrad likviditet och ökar sin lönsamhet. Inledningsvis ansluts installatörer i svenska storstäder för att utöka med att täcka merparten av landet. Ambitionen är dock större än så. Med lanseringen i ryggen tar vi nu nästa steg och tittar på alternativ för att skala upp verksamheten även internationellt, säger Ove Känngård.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>