Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Strawberrys första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Strawberrys första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhetsindexet lanserades den 19 juni och presenteras genom en skala från 1-10 för varje enskilt hotell på företagets hemsida.

Initiativet är ett steg i koncernens strategi att vara klimatneutrala i sin verksamhet 2030.

Framöver ska gäster och medlemmar som bor på ett av Strawberrys 229 hotell i Norden få en inblick i hur hotellet arbetar med hållbarhet när de bokar övernattningar.

Hållbarhetsindexet presenteras i en skala från 1-10, och är en sammanställning av hur varje enskilt hotell arbetar för att förbättra sig inom olika områden inom hållbarhet. Varje område mäts individuellt på varje hotell. En gång i veckan sammanställs resultatet till ett betyg som syns på hotellets hemsida. Konsumtionen mäts på ett sätt som gör det jämförbart mellan alla hotell inom Strawberry.

– Det här är ett arbete som har pågått under lång tid och att vi är det första hotellföretaget i Norden som lanserar detta är helt i linje med vår strategi och våra värderingar. Det gör vi för att gäster och medlemmar ska kunna välja det hotell som passar dem och deras behov bäst, och för att ge våra hotell möjlighet att bevaka sitt eget hållbarhetsarbete, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Strawberry.

Studier visar att 81% av resenärer vill bo på hotell med en hållbarhetsprofil under nästa år. Förutom ett transparent index för gästerna är även alla hotell i koncernen certifierade enligt ISO-14001 som är en oberoende tredjepartscertifiering. Koncernen har identifierat ett flertal områden som ryms inom indexet, bland annat energi-, vattenförbrukning och klimatutsläpp. I framtiden kommer man även att lägga till data kopplat till hur man jobbar med socialt ansvarstagande.

Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Harald Bjugstad-Holm

– Vi arbetar kontinuerligt med lösningar och åtgärder för att förbättra vårt hållbarhetsarbete och vi är oerhört stolta över denna lansering. Vi vill vara en aktör som sätter hållbarhet på agendan, och vara öppna med resultatet av vårt arbete. Sustainability Rating är vårt eget index, men visar konkreta resultat av hotellets kontinuerliga insatser inom området. Genom indexet ger vi gäster och medlemmar möjlighet att i ännu större utsträckning ta del av vårt hållbarhetsarbete samtidigt som vi ger oss möjlighet att genomföra åtgärder och förbättringar, säger hållbarhetsdirektör på Strawberry, Harald Bjugstad-Holm.

Hållbarhetsbarometern lanserades den 19 juni och finns nu live på alla Strawberrys webbplatser. Indexet är synligt placerade bredvid hotellets Tripadvisor-betyg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>