Ökad efterfrågan på el är en gemensam utmaning
Hem ENERGI Ökad efterfrågan på el är nu en gemensam utmaning

Ökad efterfrågan på el är nu en gemensam utmaning

Publicerat av: Redaktionen

Den gångna vintern visade på en orolig elmarknad med mycket höga elpriser.

Elpriserna har varit besvärande för hushållen och för vissa företag inneburit nedläggning.

Vi ser också att elbehovet kommer öka markant i vår region de närmaste åren, inte minst kommer de planerade batterifabrikerna i Göteborg och Mariestad sluka mycket el.

Elektrifieringen ger oss fantastiska möjligheter men en ökad efterfrågan utan att möta upp med ökad eltillgång driver förstås priserna uppåt. En svag eltillgång kan också medföra att företagsetableringar kan utebli.

Ökad efterfrågan på el är en gemensam utmaningEtt sätt att möta denna nya utmaning är att öka elproduktionen. Uddevalla Energi undersöker därför ganska brett olika möjligheter, där ökad sol-, vind- och vattenkraft är i linje med vårt uppdrag. Därtill tittar vi på att koppla till elproduktion i Hovhultsverket som idag endast producerar värme.

Vi går en framtid till mötes som innebär stora investeringar för att möjliggöra en fortsatt utveckling. Vårt uppdrag är att vara en positiv kraft för Uddevalla och bidra till en stad där människor och verksamheter kan leva. Tillsammans tar vi Uddevalla vidare in i framtiden.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>