Peab Asfalt vinner kontrakt i Malmö
Hem TRANSPORT Peab Asfalt vinner kontrakt i Malmö

Peab Asfalt vinner kontrakt i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Peab Asfalt har nyligen tecknat ett nytt kontrakt med Serviceförvaltningen Kommunteknik i Malmö, som ansvarar för drift, underhåll och skötsel av gator, parker och fastigheter i hela staden.

Avtalet började att gälla den 1 november 2023 och sträcker sig fram till november år 2025 med möjlighet till två års förlängning.

I uppdraget ingår att utföra asfaltering och fräsning åt Serviceförvaltningen Kommunteknik i hela Malmö, exkluderat projekten i beläggningsprogrammet. Det vill säga de större planerade asfaltsarbetena.

– Det känns bra att vara tillbaka igen i Malmö efter några års uppehåll. Det är en fin stad och vi är glada över att Peab Asfalt fått ansvaret för underhåll och förbättring av asfaltytorna. Vårt mål är att erbjuda staden hög service och nu kommer vi att synas i hela staden med våra maskiner och medarbetare när vi förbättrar asfaltsytorna, säger Mathias Björklund, arbetschef på Peab Asfalt.

I kontraktet har det ställts flera miljökrav som följer de nationella klimatmålen, exempelvis att endast använda el från förnybara energikällor. Peab Asfalt bidrar samtidigt till en minskad klimatpåverkan tack vare ECO-Asfalt, där tillverkningen sker med förnyelsebara bränslen, främst bioolja.

Peab Asfalt vinner kontrakt i Malmö– Vi är stolta över att tillsammans med Malmö bidra till en minskad klimatpåverkan och bidra till att staden når sina klimatmål, fortsätter Mathias Björklund.

Genom kontraktet kan Peab Asfalt få i uppdrag att asfaltera allt från gator, parkeringar och skolgårdar till återställning vid exempelvis belysningsarbeten.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>