Qalcosonic W1 uppdateras: Den smarta ultraljudsvattenmätaren blir än mer kraftfull
Hem ENERGI Qalcosonic W1 uppdateras: Den smarta ultraljudsvattenmätaren blir än mer kraftfull

Qalcosonic W1 uppdateras: Den smarta ultraljudsvattenmätaren blir än mer kraftfull

Publicerat av: Redaktionen

Ambiductor uppgraderar sin storsäljare Qalcosonic W1 – en smart vattenmätare av ultraljudstyp – med kraftfullare batteri för att möta morgondagens behov och skapa nya möjligheter för VA-bolagen och fastighetsägarna att effektivisera sin vattenförbrukning.

-Det större batteriet möjliggör kommande uppgraderingar av processor och minne för att utöka funktionaliteten samtidigt som vi säkerställer lång livslängd och driftsäkerhet, säger Karl-Johan Hultman, VD på Ambiductor

Qalcosonic W1 väckte stor uppmärksamhet vid lanseringen för fem år sedan, som en av de första smarta vattenmätarna med LoRaWAN-teknik.

Sedan dess har närmare 100 000 mätare levererats i Sverige och med sin väl utvecklade funktionalitet har Qalcosonic W1 kommit att forma branschen.

– Qalcosonic W1 kombinerar extremt lågt starflöde med långtidsstabilitet och smarta funktioner. Den skapar möjlighet att effektivisera vattenförbrukningen och spara både pengar och miljö, säger Kalle Hultman.

Qalcosonic W1 uppdateras: Den smarta ultraljudsvattenmätaren blir än mer kraftfull

Han menar att uppgraderingen av batteriet kan innebära betydande vinster för såväl VA-bolagen och fastighetsägarna.

– Uppgradering av batteriet ger ett överskott på energi som kan utnyttjas till förlängda utesittningstider och öppnar samtidigt dörren för vidareutvecklingen av en redan bra produkt.

Några av Qalcosonic W1:s mest imponerande funktioner inkluderar:

  • Ultraljudsteknik: Med extremt lågt startflöde och långtidsstabilitet erbjuder Qalcosonic W1 en oöverträffad precision och noggrannhet i mätningarna.
  • Smarta funktioner: Med hjälp av användarvänliga mjukvaran AmbiSolution kan ägarna enkelt övervaka vattenförbrukning och temperaturer och få detaljerad information om status på vattenanvändandet.
  • Automatisk avläsning: Qalcosonic W1 möjliggör automatisk avläsning av vattenförbrukningen, vilket eliminerar behovet av manuell avläsning och minskar risken för felaktiga mätningar.
  • Läckagedetektering: Den smarta vattenmätaren kan även upptäcka läckor samt brustna rör och skicka varningar till användaren i realtid, vilket hjälper till att förhindra onödig vattenförbrukning och spara resurser.

-Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Qalcosonic W1 till våra kunder. Med uppgraderingen av befäster vi vår position som ledande inom smarta mätinstrument för alla som vill optimera sin energi- och vattenförbrukning, säger Kalle Hultman.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>