De är Sveriges snabbast växande greentechbolag
Hem Miljö De är Sveriges snabbast växande greentechbolag

De är Sveriges snabbast växande greentechbolag

Publicerat av: Redaktionen

Deloitte har för tjugonde året i rad presenterat sin rankning av Sveriges snabbast växande teknikföretag, Sweden Technology Fast 50.

Av bolagen på årets lista är fem verksamma inom greentech, och alla fem har haft en tillväxt på över 500 procent de senaste fyra åren.

  • Bolagen på årets lista speglar inte bara Sveriges ledande position inom innovation utan också skiftningar vi sett i samhället de senaste åren, inte minst inom hållbarhet där teknik används i allt högre grad för att driva på klimatomställningen, säger Ester Sundström, partner och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

De fem greentechbolagen på årets lista är Celwise (plats 10), IPMG (plats 36), Position Green (plats 39), Perific Technologies (plats 40) och Cell Impact (plats 50).

Celwise är det snabbast växande greentechbolaget med en tillväxt på 2 523 procent de senaste fyra åren. Bolaget, som grundades 2015, har utvecklat en patenterad metod för att använda specialdesignade blandningar av cellulosafiber för att skapa vattenbeständiga, plastliknande produkter.

IPMG har haft en tillväxt på 811 procent under fyraårsperioden. Bolaget grundades 2008 och levererar innovativa tjänster, produkter och digitala verktyg för fastighets- och anläggningsägare som också bidrar till en hållbar global utveckling.

Position Green har haft en tillväxt på 697 procent under fyraårsperioden. Bolaget grundades 2015 och är den största leverantören av ESG-mjukvara och konsulttjänster i Skandinavien. Position Green tillhandahåller ett integrerat ESG-erbjudande som kombinerar data och mjukvara med strategisk rådgivning, digitalt lärande och executive training.

De är Sveriges snabbast växande greentechbolag

Ester Sundström

På fjärde och femte plats bland greentechbolagen hamnar Perific Technologies, med en tillväxt på 690 procent, och Cell Impact, med en tillväxt på 544 procent. Perific Technologies grundades 2010 och skapar anpassad hård- och mjukvara för att jämna ut fastigheters strömförbrukning. Cell Impact grundades 1999 och är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller och elektrolysörer.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>