Qamcom investerar i det Afrikanska greentech-bolaget PowerOptimal – för att reducera användningen av kolkraft
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Qamcom investerar i det Afrikanska greentech-bolaget PowerOptimal

Qamcom investerar i det Afrikanska greentech-bolaget PowerOptimal

Publicerat av: Redaktionen

Sydafrika är idag den största användaren av kolkraft i Afrika och på femte plats i världen.

En bidragande orsak till problemet är att nästan allt vatten i Sydafrikanska hem värms upp via direktverkande el – där 87% av elen kommer från kolkraft.

Något som både är dyrt för användaren och negativt för miljön.

Detta var bakgrunden till att bolaget PowerOptimal utvecklade “Elon Smart Water” – en grön IoT-lösning som omvandlar koleldade elektriska varmvattenberedare till smarta solcellsdrivna anordningar. Den tekniska lösningen linjerar perfekt med Qamcom Groups ambition att investera i avancerad teknologi som möjliggör positiva avtryck.

Qamcom kommer primärt att bidra med kompetens inom Industriell IoT och AI-system i syfte att förstärka produktutvecklingen. Fokus kommer att ligga på att ta fram en molnbaserat backend-lösning, en förbättrad lösning för uppkoppling, webbportaler för adderad användarfunktionalitet samt en AI-lösning för att upptäcka läckage i tid.

“Det vi verkligen gillade med PowerOptimal var smartheten och enkelheten med deras lösning. Vi upplevde även att bolagets syfte och teknologiområde stämde väl överens med Qamcom’s ambitioner. PowerOptimal har utvecklat en smart och hållbar lösning som inte bara är bra för miljön, men som även reducerar risker och kostnader för användarna. Jag känner mig stolt över att vara en del av detta initiativ – och jag är övertygad om att vi kan hjälpa PowerOptimal att nå nya nivåer snabbare och skapa ännu större värde för kunderna med hjälp av vår samlade expertis” säger Ann Louise Johansson, General Manager at Qamcom Stockholm.

Qamcom investerar i det Afrikanska greentech-bolaget PowerOptimal – för att reducera användningen av kolkraft

“Vi är väldigt glada att ha Qamcom ombord. Deras unika kompetens och långa erfarenhet inom teknologiutveckling passar perfekt för oss – både som investerare och utvecklingspartner. Vi ser fram emot att jobba nära och långsiktigt tillsammans. Ett stort plus är att Qamcom delar vår målsättning att arbeta för en grönare, mer hållbar och rättvis värld med teknik som viktigaste verktyget” säger Richard Fearon, CEO at PowerOptimal.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>