Qlik utökar AWS-samarbete: gen AI ökar produktivitet, integrerat hållbarhetsarbete
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Qlik utökar AWS-samarbete: gen AI ökar produktivitet, integrerat hållbarhetsarbete

Qlik utökar AWS-samarbete: gen AI ökar produktivitet, integrerat hållbarhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Genom en ny integration med Amazon Bedrock kan Qlik Cloud-användare enkelt skapa data- och AI-drivna insikter med Amazon Web Services (AWS).

Samtidigt banar Qliks samarbete med AWS vägen för att företag kan integrera hållbarhet i alla aspekter av verksamheten.

Amazon Bedrock är nu integrerat med Qlik Cloud.

Amazon Bedrock är en tjänst som gör grundmodeller (FM) från ledande AI-företag tillgängliga via ett API för att bygga och skala generativa AI-applikationer. Detta gör det möjligt för användarna att omfamna och skala kraften i stora språkmodeller (LLM) och generativ AI med AWS.

– AWS-kunder tittar på LLM:er och generativ AI för att fånga nya nivåer av innovation och produktivitet vid hantering av data och analyser. Qlik är fokuserat på att leverera sådana innovationer genom att integrera Qlik Cloud med AWS, säger Itamar Ankorion , Senior Vice President Technology Alliances på Qlik.

Förutom den nya integrationen kan kunder också dra nytta av att kombinera AWS och lösningar från Qlik Staige, företagets holistiska uppsättning lösningar som hjälper organisationer att bland annat bygga en pålitlig datagrund för AI och utnyttja modern AI-förbättrad analys.

Integrera hållbarhet

Qlik utökar AWS-samarbete: gen AI ökar produktivitet, integrerat hållbarhetsarbete

I sin strävan efter att hjälpa företag att förverkliga hållbarhetsmål arbetar Qlik också med AWS för att integrera hållbarhet i dataanalysområdet. Med Qliks dataintegreringsmöjligheter får företag en transformativ fördel som möjliggör omedelbara, miljömedvetna beslut som integrerar hållbarhet i alla aspekter av verksamheten.

Ett exempel på detta är appen Marketing Event Sustainability som används av Qlik och körs på AWS för att noggrant mäta och hantera miljö-, social- och styrningsdata och koldioxiddata för att organisera koldioxidneutrala evenemang.

– Data bör vara mer än siffror och diagram – det bör driva hållbara åtgärder för att uppnå mål. Genom att utnyttja kraften i AWS erbjuder vi företag möjligheten att svänga från statisk rapportering till att driva handlingsbara hållbarhetsstrategier genom hela verksamheten – i realtid, säger Julie Kae, Vice President för hållbarhet och DE&I (mångfald och inkludering) på Qlik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>