Refurbed breddar utbudet – lanserar rekonditionerade elcyklar, skidor och träningsredskap
Hem TRANSPORT Refurbed breddar utbudet – lanserar rekonditionerade elcyklar, skidor och träningsredskap

Refurbed breddar utbudet – lanserar rekonditionerade elcyklar, skidor och träningsredskap

Publicerat av: Redaktionen

Det våras för rekonditionerat! Nu kan du köpa elcyklar, el-mountainbikes, skidor, träningsklockor och andra sportprodukter hos Refurbed, Sveriges snabbast växande marknadsplats för rekonditionerade prylar.

Produkterna är reparerade och fungerar precis som nya – men till ett lägre pris och med en lägre klimatpåverkan. 

Refurbed har tidigare erbjudit Sveriges största utbud av rekonditionerad elektronik, med allt från mobiltelefoner och surfplattor till spelkonsoler och robotdammsugare. Nu tar bolaget nästa steg och breddar sortimentet på svenska marknaden. Från den nya “Sport”-kategorin kan man snart beställa hem rekonditionerade cykel-, skid- och träningsprodukter. Ett prisvärt och hållbart val jämfört med att köpa nytt.

– Rekonditionering handlar i grund och botten om att förlänga livet på våra saker. Vi måste bli bättre på att ta hand om de resurser vi har! Det är ett tankesätt som fungerar för alla typer av produkter, inte bara elektronik. Den nya sportlanseringen visar att vi menar allvar – vår ambition är att bli ett Amazon för hållbara produkter. Och det slutar inte här. Målet på sikt är att så många prylar ska kunna rekonditioneras och få nytt liv, säger Therese Almqvist, marknadsansvarig på Refurbed i Sverige.

Cyklar och skidor först ut 

Refurbed breddar utbudet – lanserar rekonditionerade elcyklar, skidor och träningsredskapI det nya utbudet finns flera sorters elcyklar, nu professionellt rekonditionerade med 30 dagars provperiod och minst ett års garanti. I sortimentet ingår bland annat rekonditionerade el-mountainbikes och barncyklar, med märken som Bianchi, Merida, Xiaomi, Bemoov och Haibike.

När det gäller skidutrustning kan man nu även hitta rekonditionerade skidor hos Refurbed. Här finns modeller för all typ av utförsåkning – från pistade backar till ljuvliga puderåk. Välj mellan märken som Rossignol, Völkl, Salomon, Fischer, Head och Atomic.

Ser stor potential i Sverige 

Lanseringen kommer precis efter att Refurbed gått ur 2023 med ökad omsättning och strålande försäljningssiffror. Under förra året säkrade det Österrikiska scale up-bolaget även en stor finansieringsrunda på motsvarande 630 miljoner kronor, kapital som möjliggjort satsningarna på företagets viktigaste marknader. Däribland Sverige.

– Svenska konsumenter har redan kommit långt i de här frågorna, vi är miljömedvetna och många handlar redan second hand. Nu vill få fler att få upp ögonen för rekonditionerat och på allvar etablera det som en tredje konsumtionskategori. Rekonditionerat kombinerar det bästa av båda världar – det är lika hållbart och prisvärt som begagnat, och lika säkert och funktionstestat som att köpa nytt, säger Therese Almqvist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>