Rejlers tecknar ramavtal med Solkompaniet om solparker
Hem ENERGI Rejlers tecknar ramavtal med Solkompaniet om solparker

Rejlers tecknar ramavtal med Solkompaniet om solparker

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers har ingått ett ramavtal med Solkompaniet om att tillhandahålla konsult- och miljötjänster för Solkompaniets framtida solparksprojekt.

Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet till årsvisa förlängningar.

Genom ramavtalet får Solkompaniet tillgång till ett komplett utbud av tjänster för miljötillstånd. Dessa tjänster är nödvändiga för att beskriva anläggningens påverkan på omgivningen och utgör viktiga underlag under både miljötillståndsfasen och val av lokalisering.

– Vi har gedigen erfarenhet av att leda miljötillståndsprojekt, där den största volymen ligger inom området för kraftledningsprojekt. Miljötillståndstjänster för solparker är en relativt ny och spännande del av vår verksamhet och ligger helt i linje med vår hållbarhetsstrategi, att vara våra kunders experter på omställning, säger Adrian Baars, Business Unit Manager på Rejlers division Energy.

Bland annat kommer Rejlers att genomföra samråd och ta fram miljökonsekvensbeskrivningar (MKB). För att skapa dessa underlag krävs i regel detaljerade utredningar och inventeringar inom områden som hydrologi, art- och biotopskydd, arkeologi och geologi.

Rejlers tecknar ramavtal med Solkompaniet om solparker

Ramavtalet inkluderar även uppdragsledning och att fungera som biträde vid samråd med exempelvis länsstyrelser, kommuner och andra myndigheter samt vid dialog med enskilda enligt kraven i miljöbalken.

Solkompaniet, som grundades 2010, är ett av Sveriges mest meriterade företag inom design, leverans och installation av nätanslutna solelsystem för tak- och markinstallationer. Antalet installationer överstiger 1200, den största med en installerad effekt på 22 MWp.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>