Rexel satsar på energilagring med svenska Enequi
Hem ENERGI Rexel satsar nu på energilagring med svenska Enequi

Rexel satsar nu på energilagring med svenska Enequi

Publicerat av: Redaktionen

Rexel tar ytterligare ett steg i energiomställningen genom att öka erbjudandet på energilagring.

– Solenergi är en del av framtiden.

Kan du också lagra energin den skapar på dagen till att användas på natten, ja då är den också framtidssäkrad, säger Håkan Hedberg vd Rexel.

Rexel har slutit ett avtal med Enequi, den svenska utvecklaren av intelligent energilagring och energioptimering. Detta är ytterligare ett steg på vägen i Rexels engagemang att ta täten inom förnybar energi och lösningar som energieffektiviserar Sverige.

– Energilagring är viktigt för att öka egenanvändningen av solelsproduktionen, kunna sälja stödtjänster till elnätet, kapa effekttoppar och minska sina elkostnader, förklarar Christoffer Löfquist, produktchef för sol, energilager och elbilsladdning på Rexel.

– Vi ser samarbetet med Rexel som ett stort steg framåt i vårt erbjudande till el- och solelsinstallatörer eftersom Rexel har ett starkt energierbjudande inom sol, ladd, energilager, belysning och smarta fastigheter. Rexel har ett rikstäckande butiksnät och nära samarbete med ett stort antal installatörer som nu på ett effektivt och smidigt sätt får tillgång till intelligent energilagring. Rexel har även ett tydligt fokus på energismarta lösningar och tjänster precis som vi på Enequi så det här avtalet känns helt rätt för båda parter, säger Håkan Svärd, vd på Enequi.

Enequis QuiPower-plattform med intelligent och automatiserad styrning för energioptimering av fastigheter finns från och december 2022 att tillgå direkt från Rexel. Det innebär att Rexel lagerhåller energilager, växelriktare och styrning från Enequi för att göra installatörernas vardag ännu enklare.

Rexel satsar på energilagring med svenska EnequiUtvecklingen och tillverkning av QuiPower Core sker i Sverige, där en av batterileverantörerna är Svenska Nilar med tillverkning i Gävle.

I och med Rexels lagerläggning så ökar man markant tillgängligheten av energilager för sina kunder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>