Strawberry går in i strategiskt partnerskap med nordiskt hållbarhetsnätverk
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Strawberry ska samarbeta med nordiskt hållbarhetsnätverk

Strawberry ska samarbeta med nordiskt hållbarhetsnätverk

Publicerat av: Redaktionen

Strawberry och A Sustainable Tomorrow vill tillsammans inkludera fler människor i hållbarhetsomställningen i Norden.

Hållbarhet är ett av Strawberrys strategiska fokusområden och en grundpelare i hotellverksamheten och målet är att vara klimatneutrala i egen drift 2030 och samtidigt minska utsläppen från värdekedjan med 50 procent till samma år.

Utöver de befintliga hållbarhetssatsningar som Strawberry genomför, ingår man nu i ett strategiskt partnerskap med hållbarhetsnätverket A Sustainable Tomorrow för att kunna påverka branschen och näringslivet åt ett mer hållbart samhälle.

– Vi stöttar A Sustainable Tomorrows vision om att skapa gränsöverskridande samarbeten mellan samhällets olika sektorer för att bidra till en hållbar morgondag. Strawberry har en unik möjlighet att facilitera och driva hållbarhetsdialogen lokalt med våra 230 hotell i Norden och Baltikum, säger Elin Penttilä, hållbarhetsansvarig hos Strawberry.

Strawberry och A Sustainable Tomorrow vill tillsammans leda utvecklingen av nya hållbara mötesformer för att matcha nya behov och beteenden inom hållbarhetsomställningen i Norden.

– Vårt strategiska samarbete med Strawberry ger oss tillgång till stor erfarenhet och kompetens inom nya, inkluderande mötesformat. Det ökar räckvidden och genomförandekraften i arbetet med att uppnå FN:s Globala mål, säger Bo Nilsson, grundare A Sustainable Tomorrow.

Som en del i samarbetet kommer Strawberry livesända A Sustainable Tomorrows årliga hållbarhetskonferens från sina hotell. 2023 inleder man med fem hotell i Norge och Sverige.

Konferensen anordnas den 15 september och har tema Disruption. Bland talarna finns exempelvis professor Johan Rockström, chef för Potsdam Institute, och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

– Vi hoppas få se exempel på hur disruptivt tänkande har tillämpats framgångsrikt inom olika verksamhetsområden, vilket kan inspirera oss till innovativa tillvägagångssätt och affärsmodeller. Långsiktigt vill vi tillsammans med A Sustainable Tomorrow erbjuda möten som samlar representanter från alla sektorer för att föra produktiva dialoger om hållbarhet och uppnå konkreta resultat, säger Elin Penttilä.

Strawberry går in i strategiskt partnerskap med nordiskt hållbarhetsnätverk

Bo Nilsson

– Årets konferens är den tionde i ordningen sedan 2015. Vi livesänder från Helsingborg till 150 platser runt om i Norden med totalt cirka 20.000 deltagare. Inom några år siktar vi på att nå hela 100.000 deltagare, vilket detta samarbete nu möjliggör, avslutar Bo Nilsson.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>