SAS och UNC Center for Galapagos Studies lanserar AI-projekt för att skydda utrotningshotade havssköldpaddor
Hem MILJÖ SAS Institute och UNC Center for Galapagos Studies lanserar AI-projekt för att skydda utrotningshotade havssköldpaddor

SAS Institute och UNC Center for Galapagos Studies lanserar AI-projekt för att skydda utrotningshotade havssköldpaddor

Publicerat av: Redaktionen

SAS Institute, en ledare inom dataanalys och AI, kommer att tillämpa crowd-driven artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att skydda utrotningshotade gröna havssköldpaddor.

I projektet, som SAS Institute genomför tillsammans med University of North Carolinas Center for Galapagos Studies (CGS), samarbetar man med medborgarforskare som matchar bilder av sköldpaddors ansiktsmärken via en app för att träna en computer vision-modell från SAS.

När modellen väl kan identifiera sköldpaddorna individuellt kommer forskarna att få värdefull information snabbare för att bättre kunna följa varje sköldpaddas hälsa och migrationsmönster.

– Vårt samarbete med CGS visar hur AI kan spela en viktig roll i att lösa miljöutmaningar och främja hållbarhet. Genom att använda dataanalys, AI och maskininlärning kan vi förstå och kvantifiera världen omkring oss på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Genom att tillämpa dessa tekniker kan vi förbättra livsmiljöer och säkerställa en hållbar framtid för hotade arter på Galapagos. Ett värdefullt exempel på hur AI kan användas för att göra en verklig och meningsfull skillnad i vår värld, säger Josefin Rosén, AI-expert på SAS Institute.

Förutom sköldpaddorna är Galapagosöarna hemvist för många unika arter som inte finns på någon annan plats på jorden. Öarna är en ekologisk fristad för forskare sedan Charles Darwin satte sin fot där för första gången 1835, och är också hemvist för Galapagos Science Center, en forskningsanläggning som drivs gemensamt av CGS och Universidad San Francisco de Quito i Ecuador.

SAS kommer inledningsvis att hjälpa CGS med tre projekt med fokus på livet i havet.

  • Ansiktsigenkänning av havssköldpaddor – Forskarna använder computer vision och maskininlärning för att identifiera sköldpaddor och skapa ett hälsoindex. Denna information kan användas för att förstå rörelsemönster och hälsorisker. En grundläggande hälsobedömning kan fastställa hälsan över tid.
  • Mönster hos hammarhajar – Projektet fokuserar på hajarnas rörelser till havs och längs kusten, och om de är synkrona och/eller rytmiska. Kunskap om påverkan av havsströmmar, födokällor, havstemperaturer och krav på salthaltsnivåer som hjälper till att styra hajarnas rörelsemönster. Insikter som kan bidra till utvecklingen av bevarandeområden och hållbara metoder för fiske- och turismnäringen.
  • SAS och UNC Center for Galapagos Studies lanserar AI-projekt för att skydda utrotningshotade havssköldpaddorFörutsägelser om växtplankton – Målet med projektet är att förstå faktorer som påverkar växtplanktonpopulationer. Det är av största vikt att förstå spridningen och samspelet mellan dessa organismer, eftersom de utgör den grundläggande energikälla för alla näringskedjor på planeten

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>