Skellefteå Kraft och OKQ8 nu störst i landet på supersnabbladdning
Hem ENERGI Skellefteå Kraft och OKQ8 nu störst i landet på supersnabbladdning

Skellefteå Kraft och OKQ8 nu störst i landet på supersnabbladdning

Publicerat av: Redaktionen

Med 100 stationer är laddnätverket som Skellefteå Kraft bygger tillsammans med OKQ8 nu det största i Sverige*.

Målet med den gemensamma satsningen på laddinfrastruktur är att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet med 800 laddpunkter, fördelade på 300 OKQ8-stationer, senast 2026.

Skellefteå Kraft och OKQ8 nu störst i landet på supersnabbladdning–  Skellefteå Kraft är en av Sveriges största producenter av förnybar kraft från vind och vatten. Att vårt nätverk nu är det största i landet och att det finns på stationer i samtliga län gör oss verkligen stolta. Det visar att vi är på rätt väg i vår satsning att göra det möjligt för fler att köra på förnybar el, oavsett var i landet man bor. Transporter har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och vår målsättning med att investera i utbyggnaden av supersnabbladdning har hela tiden varit att finnas i hela Sverige, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

När allt fler byter till elbil ska det vara smidigt att ladda. Det ska också vara lika enkelt att betala för elen som för bensin eller diesel, och detta är något som OKQ8 och Skellefteå Kraft har prioriterat.

– Vi är fantastiskt glada över att vara störst i Sverige på elbilsladdning. Att vi nu erbjuder supersnabbladdning på 100 stationer från Vittangi i norr till Trelleborg i söder är ett tydligt bevis på att vi håller kursen i vår expansiva utrullningsplan av supersnabbladdare i hela Sverige. Genom att snabbt öka tillgängligheten av laddare bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp från transporter, vilket är en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid, säger Karin Eriksson, vd på OKQ8 Scandinavia.

Att laddnätverket finns på flest platser i landet firas med extra prisvärd laddning på OKQ8-stationerna under helgen den 17-19 maj. Här kan du se vilka stationer som erbjuder supersnabbladdning: Utbyggnad av laddstationer för supersnabbladdning (skekraft.se)

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>