Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning - välkomnar en ny VD
Hem ENERGI Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning – välkomnar en ny VD

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning – välkomnar en ny VD

Publicerat av: Redaktionen

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera energiomställningen i Europa med VD och medgrundare Erik Martinson i en ny roll som Chief Innovation Officer.

I takt med att marknaden förändras och efterfrågan för nya tjänster introduceras går Svea Solar igenom en transformation från ett installationsföretag till ett serviceföretag.

För att driva denna förändring och ytterligare befästa solenergins roll i Europa går Erik in som Chief Innovation Officer och välkomnar Mattias Ringqvist som ny VD.
Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning - välkomnar en ny VD

Erik Martinson som Chief Innovation Officer och välkomnar Mattias Ringqvist som ny VD

Svea Solar grundades för 10 år sedan av Erik Martinson och Björn Lind med visionen att eliminera fossila bränslen och erbjuda prisvärda solenergilösningar till hushåll och företag i Europa. Sedan dess har företaget blivit ett ledande solenergiföretag i Europa, växt till ett företag i miljardklassen, expanderat till stora europeiska marknader som Tyskland och Italien och rekryterat 1200 anställda. Att omvandla solenergiindustrin, göra solenergi tillgänglig för alla och ta företaget till nästa nivå, kommer från och med idag att vara fokus för Erik Martinson i rollen som Chief Innovation Officer.

– Det här känns helt rätt för mig, jag kan nu ägna mig åt att forma framtiden för Svea Solar och nästa steg för solenergiindustrin i stort. Vi är ett företag som inte bara erbjuder solinstallationer, utan vi befinner oss i en transformationsfas för att utveckla det mest attraktiva erbjudandet inom solenergiindustrin och bli en långvarig energipartner för familjer över hela Europa. Efter att ha arbetat nära med Mattias under de senaste månaderna är jag glad att vi kunde övertyga honom att ta steget in i VD-rollen. Vi är övertygade om att han kommer att bidra med stark och relevant erfarenhet i en mer operativ roll på Svea Solar, säger Erik Martinson.

Mattias har varit ledamot i Svea Solars styrelse sedan början av 2024. Tidigare var Mattias VD för Recover, MD för Verisure Nordics, Head of Telenor Consumer businesses i Sverige och Danmark, samt partner på McKinsey & Co. Med Mattias Ringqvist som VD kommer Svea Solar fortsätta befästa sin roll som ledande solenergibolag i Europa.

– Jag tog inte mycket tid på mig att fundera när jag fick frågan. Svea Solar är ett företag jag har lärt känna väl, ett företag som varit med och byggt en hel bransch som spelar en avgörande roll för en hållbar framtid. Jag är verkligen imponerad av vad Erik, hans medgrundare Björn och hela teamet på Svea Solar har åstadkommit hittills. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare med teamet, våra kunder och partners, säger Mattias Ringqvist, ny VD för Svea Solar.

Mattias Ringqvist tillträder den nya positionen som VD omgående.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>